Online users

Follower

Monday, October 24, 2011

Dapur tak berasap.

Dapur rumah buat hal lagi. Ini bukan kali pertama. Dah dua kali tak berasap dapur rumah ni haa. Resah gelisah tak dapat masak. Kes pertama jadi malam nak masak mussel tu la. Kitorang bantai buka 3 stove sekaligus. Oven pun buka. Agaknya stove tu terkejut. Tak pernah pernah guna banyak, sekali guna kiok terus. Huhuhu. So electrician datang dan betulkan.Bukan masalah besar sangat pun. Just fius tertendang sebab overload current power. So dia dah pesan next time if jadi lagi, dia suruh betulkan balik fius tu. Tapi second time jadi, fius tu tak tendang pun. Orait je. Aku rasa masalah stove tu sendiri. Dah lama mana dah stove ni berbakti kepada tuan rumah. Rumah ni rumah lama. Mungkin dah sampai masa dia nak rosak. Nasib kurang baik la sebab jadi time kami menyewa. Hopefully, tak da la kena bayar extra charge ke apa. Why la nak jadi time nak balik ni. Kot ye pun nak jadi, tunggulah kitorang keluar rumah dulu.Hahaha.

Dua hari dapur tak berasap, dua hari jugaklah duk ulang makan laksa. Laksa ni aku buat hari Sabtu. Jamu budak budak WMSO. Dua hari duk perangat kuah guna rice cooker. Mujur ada rice cooker, boleh jugak nak panaskan kuah tu. Haru betul la.

p/s : Dapur rosak, hati gundah gulana. Agaknya macam ni la kot perasaan mak mak kat rumah tu kalau gas tak ada ye dak? Seharian memikir. Hohoho.

2 comments:

PinQib said...

haa.. susah orang pandai terer masak sangat dok serbu dapor. takot dia x mau brasap

eDdY said...

tau xper...aq pon kalo jadik camni..mesti termenung nyer..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger