Online users

Follower

Friday, October 7, 2011

dRBook nak challenge Facebook?

Tahukah anda akan kewujudan laman social baru yang dinamakan dRBook? Ala ala macam Facebook jugak cuma pengasas dia orang Malaysia. Tak lain tak bukan ialah...Agak agak korang sapa? Bila cakap Dr. korang terbayang siapa? Hehehe. Dr Rozmey weh! Yaaaaa.Dr Rozmey! Nampaknya dia ni tak pernah kenal erti putus asa. Dulu kecoh kes filem 2 Alam dia yang tak laku tu. Sekarang dia cuba nasib dengan dRBook pulak. Heh.Nak tergelak pun ado. Kalau ikutkan keadaan sekarang, agak susah untuk dia tarik orang ramai untuk sign up sebagai member dRBook.Orang lebih prefer FB sebab FB is way more convenient and interactive.So far baru ada 800 members. Boleh tahan ramai juga yang sign up. Apa la yang dorang fikir waktu sign up ni. Interface dRBook more or less sama macam FB cuma less privacy. Even aku yang tak sign up ni pun boleh view profile orang lain dengan senang lenangnya. Dr Rozmey should work on that.

[Klik gambar untuk tumbesaran]
Status yang diupdate 3 minit lalu. Katanya 12 Nov nanti dia akan keluar NLKO. Nak promote dRBook. Siap minta Kosmo promote lagi.Apa pulak janji dia kali ni? Boleh capai target member 2 juta? 8 juta? Hahaha.

[Klik gambar untuk tumbesaran]
Ini yang aku cakap tadi tu.Aku tak sign up.Tapi boleh view 'what's new'. Malah bila klik nama orang kat news feed, dengan senangnya aku boleh view profile orang lain.Mungkin dorang tak private kan or mungkin juga Dr Rozmey still dalam process untuk menyiapkan setting dRBook ni. Dengar cerita, dRBook baru beroperasi 4 hari. Not bad. 4 hari=800 members.

[Klik gambar untuk tumbesaran]
Saja je klik kat photos, sekali keluar semua album orang yang jadi member dRBook.Ini sangat berlainan dengan FB. Senang gila nak stalk orang kalau macam ni.Hahaha.

Dr Rozmey mungkin ada penyokongnya tersendiri. All the best Dr Rozmey. Untuk masa sekarang, aku masih belum terbuka untuk sign up dRBook ni. Cukuplah dengan akaun FB yang satu ni.Tu pun tak larat nak hadap.Inikan pulak kalau ada 'book' lain. Heh.

Sila ke http://www.drbook.biz/ untuk lihat dengan mata kepala anda sendiri =)

p/s: Btw, I got this info from pengutip durian.Dia tu 'peminat' setia Dr Rozmey.Hehehe.

7 comments:

Dee said...

yg join pun byk customer product dia tu kot..

♥naematulsaadahismail♥ said...

hahaha..sapelah web designer dia.tadak security langsung.aiyark.

Mrs. Mazlan said...

pasni agak2nye ape yg kuar plak ek?
keh-keh-keh..

Anonymous said...

melayu buat korang kutuk.
yahudi buat korang LIKE.

sokong lah sikit.
tak salah pon.

[z@ck] said...

Anon..
setiap org berhak untuk memberi pendapat. saya tak kutuk malah siap bagi cadangan lagi untuk improve kan dRBook. siap cakap 'all the best'. tu dikira mengutuk ye wahai cik anon? think before u act.

Cik Puan Hafiza said...

kih3x..kelakar sungguh anon tu.

Apsal eh?
Bila orang nak kutuk-kutuk/haters ni kan, mesti dia tak letak nama dia.
Takut eh?

Aku nak komen pasal DrBook, trus terkomen pasal komen anon ni..

eDdY said...

drbook..haha
jom join ramai2..wakaka

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger