Online users

Follower

Monday, November 7, 2011

Around Wellington

Bila bosan, kena keluar. Tempat yang kerap dituju tak lain tak bukan harbour. Selalunya kalau datang harbour, tuju kafee eis. Pekena ais krim sambil layan perasaan. Sambil tu kena tiup angin welly yang kadang kadang menggila tak tentu pasai. Jangan haraplah nak pakai ala ala hana tajima ke loose shawl ke apa ke kat harbour ni. You hope my dear.

Depan Te Papa Museum.Free entrance.

Alang alang dah lalu Te Papa, singgahlah kejap. Tangkap gambar buat kali terakhir.Sekarang ni pi la mana pun mesti usung kamera. Tahun terakhir la katakan. Kalau boleh masuk New World pun nak ambil gambar. Kenangan gitu. Masuk Te Papa, jumpa dinosaur.Pun nak tangkap gambar jugak =.= Macam tak pernah jumpa je kan. Padahal kat Malaysia pun ada.Hahaha. Lepas tu camwhore.Jangan tak tahu muzium New Zealand ni sempoi.Macam macam benda ada.Bukan setakat benda bersejarah ja ada. Benda mainan pun ada. Interactive gitu.

Hasil camwhore. Boleh susun kat skrin besar untuk tontonan umum.Bajet retis.

Hippopotamus behind my back!

Penat berjalan, pekena lamb beriyani Little India.Amma! Sedap!

4 comments:

Hizami Rahim said...

wah. tak habis habis jalan.

[z@ck] said...

Hizami Rahim..
haruslah.Hehehe

eDdY said...

muzium hotel..aper ka itu??
hotel ka muzium ka??

[z@ck] said...

eddy..
hotel tapi bagi nama museum hotel.hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger