Online users

Follower

Friday, November 18, 2011

Habis dah kenduri.


Selesai sudah kenduri. Kenduri la sangat. Nasi tomato silap bajet. Cepat gila habis. Mujur ada lagi beras. Tanak nasi putih je la. Orang tua panggil 'nasi ayaq'. Aku bajet bubur. Sekali nasi putih yang kita duk makan hari hari tu.Hahaha. Ayam masak merah pun laku. Kejap je dah habis. Al kisahnya tok jemput pengutip durian sekali. Dia call bagitau dia dah nak sampai. Ada bawah jambatan.Berhenti kat situ. Dia segan nak datang time orang ramai. Apatah lagi orang yang dijemput semuanya golongan veteran.Lagilah dia mati akai nak bergaul. Time tu jugaklah aku dapat tahu lauk dah nak habis. So aku dengan bongoknya bagitau kat pengutip durian suruh balik rumah je lah.Lauk dah habis. Tebai muka jugak la. At the same time rasa nak mengamuk dekat tok. Kata buat kenduri. Macam mana lauk boleh habis sekejap sangat kan.

Nah.Hidang penuh satu meja.

Tup tup Ika bagitau tok dah simpan lauk untuk pengutip durian. Time ni rasa nak hantuk kepala kat dinding. Mamat tu dah selamat sampai rumah. Dah tukaq baju segala. Message jugak la bagitau yang tok dah save lauk. Sebab tok punya pasai, gagah jugaklah mamat tu pakai balik baju melayu pecut mai rumah aku. Rasa tak sedap pulak kan orang jemput tapi tak datang.Kena marah sedas dengan tok.

"Pasai pa hang suruh Areh balik? Lauk duk ada tok taruh" =.=

Sedih tak dapat makan nasi tomato.Sobs.

Budak kecik ni pun sibuk nak tolong kemas. Haish.

Terima kasih sebab datang.There goes my kenduri story. Nothing much to talk about. Kenduri kecik kecik je pun.More to jamuan I would say.

4 comments:

Qu azniza ;) said...

hahahah lawak betoi la... sian mat arep hahah

[z@ck] said...

Qu azniza..
tu la pasal.huhuhu

eDdY said...

z@ck..first skali aq nak ckp..muka ko ngan pengutip durian sama la..sebijik kot..hehe..panjang jodoh ni..(^^)
kedua..meja yg last skali tu wat aq teringat kat umah arwah nenek aq dulu..maser kecik2 aq selalu maen panjat2 mejja tu..pastu kena marah..haha

[z@ck] said...

eDdy..
eh..sama ka? hahaha.mana ada weh.lain benor haa.tok aku syg btul dgn barang lama kat umah dia.meja rotan tu one of them.hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger