Online users

Follower

Sunday, November 13, 2011

I'm home!

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah. Sekarang dah ada kat Kedah. Syukur. Tak ada sebarang masalah sepanjang nak balik ke sini. Semua risau beg lebih kilo. Memang lebih sampai ada yang kena repack luggage kat airport. MAS bagi 20 kg ja. Untuk yang ada grads card, boleh upgrade sampai 30kg. Tak semua yang ada.Mujur jugak la boleh direct hantar luggage ke Malaysia.Means kitorang tak perlu nak check in luggage sekali lagi kat Auckland. Terima kasih kepada rakan rakan yang datang mengiringi pemergian kitorang. Wah. Ayaaaaat. Berjurai jugak air mata ni di saat nak boarding. Member pulak dah teresak esak menangis. Aku apa lagi.Join the group la. Memang fail sikit tengok orang menangis ni. Kat Auckland, waktu nak lepas kastam, ada org check hand in luggage.Mujur hand in luggage aku tak berat. Ada jugak few yang terpaksa buang isi beg sebab berat sangat. Antara isi yang dibuang, buah kiwi, coklat. Kesian. Niat di hati nak bawa balik bagi kat family. Tup tup kena buang macam tu ja. Huhuhu. Kot ye pun tak bagi, muka tu kasi senyum la sikit. Ni memanjang nak serius. Langsung tak mesra pelanggan. Cam hampeh.

Perjalanan hampir 11 jam dari Auckland ke Malaysia. Kejap tidur, kejap makan, kejap tengok tv, kejap bangun kencing. Mujur seat dekat dengan toilet. 11 jam oi. Bosan. Sampai kat KLIA, mat arep sambut. Drive all the way dari Jitra semata mata nak sambut. Thank you dear. Dalam kereta, asyik complaint panas. Aircond memanjang nak pasang tinggi. Sabar je lah kan,.Hahaha.I'm adapting to the new situation. Berhenti kat Restoran Jejantas, bantai makan sambal ikan keli. Oh. Heaven! Sampai Aloq Setaq, bantai makan ayam penyet Wong Solo pulak.Oh. Memang sangat heaven. Puas hati. Hohoho.

8 comments:

fatihah azemi said...

jumpa next year kak zack :)

nie, nanti dok dalam ka luar?

shera haifa said...

wah bestnye balik rumah.. kita baru semalam dah kene balik ke uni.. huhu..

Cik NurulZaty said...

welcome back kak zack!!

Pja Ismail said...

balik mai perabih study kat sini pulak okay.
Pja.

-itu gadis- said...

welcome back to IPSAH..hehe..jgn xdtg assembly naa..hehehe XD

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

Welkam bek to kedah kampung tercinta..hehe

Judiene said...

Welcome back home Zack!

:)

eDdY said...

selamat pulang z@ck..(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger