Online users

Follower

Monday, November 14, 2011

Aku nampak kecik??

Assalamualaikum semua. Fuh. Hari pertama di Kedah sangat mencabar. Bukan apa. Cuaca yang makin panas buat aku tak selesa. Kalau kat Wellington, mandi sehari sekali ja, tapi kat sini mandi 3 kali pun tak cukup. Rambut tu selalu kena basah.Kalau tak, pening kepala. Ini bukan kes nak belagak ka apa tapi ini memang hakikat yang tak boleh nak disangkal. Sooner I'll get used to this weather. Aku berazam nak control makan.Tahu tahu je lah.Kalau dah balik rumah sendiri, nafsu makan tu menjadi jadi. Access to food sangat senang. So berazam nak makan semua makanan tapi dalam kuantiti yang sedikit. Ecewah. Ramai yang kata aku nampak kecik. Hahaha. Biaq betoi depa ni. Sekarang ni kecik la. Tunggu la 2 3 bulan lagi, konfirm koi besaq. Mungkin sebab orang duk kata aku kecik, that's why aku berazam nak jaga makan. Hohohoho. Ingat senang ka orang nak cakap aku kecik??? Harap boleh maintain la. Nak jogging, memang tak la kan. Kat Welly pun jarang nak jogging.

Sorry la weh. Aku tak boleh nak update macam selalu pasal broadband tak dapat lagi. Ini duk pakai broadband bang cik. So sehari satu update yang mampu. Plus, tok pantang nampak aku duk ngadap laptop selalu. Allergik. Satgi hingaq. Tak larat nak tadah telinga dengaq. Huhuhu. Biasa la. Orang tua kan. Semalam tok jamu sup tulang, daging bakar cicah air asam dan ikan termenung goreng. Pergh. Terbaik la der. Berjaya makan nasi satu pinggan ja. Hahaha. Selalu berpinggan pinggan aku tambah. Ok lah. Hari ini nak pergi potong rambut. Sudah rimas maa.

Oh, btw Selamat Menduduki Peperiksaan SPM kepada semua yang berumur 17 tahun termasuk my little brother, Bang Cik. Semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan urusan menjawab.

7 comments:

Zuewairy said...

selamat balik kedah pirah... takdan nk kirim perfume pun.. pejam celik rasa sat ja no hang p sana..

oshinz said...

ngehngehngeh.. welcome back zack!!!

Haruuta Chan said...

Ha , nih baru betul
selamat balik ke malaysia xD

oranglidi said...

la.. dh blik malaysia upenye.. cuti ka??

lama2 biasa la tu dgn cuaca sini. hehehe

eDdY said...

alaa z@ck..mkn jer dulu..nnt baru diet..hehe

[z@ck] said...

Zuewairy..
hahaha..tu la hang. tahun ni dua kali ja sale perfume. tahun lpas kerap ada.

oshinz..
thanks dear! =)

Haruuta Chan..
thanks! =)

oranglidi..
yup.dah balik malaysia.kejap je kan masa berlalu.

eDdy..
tak boleh! kang aku menyesal smpi ke sudah.hahaha.tak nak gumuks

HappyIrfa said...

tok jeles kot..nak suh duk bercerita ngan dia la tu..rindu lama x jumpa awak

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger