Online users

Follower

Monday, November 28, 2011

Pekan Rabu

Oh. Aku ni nama ja duduk Alor Setar. Nama ja duk ulang pi Pekan Rabu tetapi percayalah aku tak pernah explore Pekan Rabu secara menyeluruh. Setakat pergi beli serunding ada la. Itupun baru ja masuk Pekan Rabu, nampak kat kedai first ada jual serunding, terus beli dan pulang ke rumah. Malas nak pusing jauh jauh. So dikesempatan yang ada, aku tawaf satu Pekan Rabu hari tu. Benda ni jadi lepas aku pi makan Wong Solo dengan Nun & Pa'in last two weeks. Memang aku suka peram cerita lama lama. Dah jadi tabiat dah =.=

Kebetulan Pa'in nak cari benda garu belakang badan tu. Apa ke benda entah namanya.Tapi macam kayu bentuk garfu besar. Kat rumah ni ada satu. Tok duk buat garu belakang badan dia. Nampak macam sedap bebenor garu pakai benda tu. Tapi aku tak pernah try la. Duk tengok tok ja duk guna.

Dah bila sorang start cari barang, yang sorang lagi pun dengan tiba tibanya grab jugak alat garu belakang tu. Memang senang terpengaruh. What to do. Haa. Lepas tu mulalah tengok benda lain. Loyang kuih la, rehal Quran, kasut refleksologi etc. Cepat cepat jalan keluar Pekan Rabu. Takut duit melayang lagi. Hahaha.

6 comments:

mikeyvio said...

sama la. nma ja dok aloq staq. tp pkan qabu pon explore x hbis. hahaha...sbb brg dia mahal la.

[z@ck] said...

mikeyvio..
harga mahal mungkin sebab dorang target pelancong ja kot.no wonder budak loq staq tak pi sgt pekan rabu.HAHAHA

eDdY said...

x pernah g lagi..hehe

[z@ck] said...

eDdy..
ish ish ish..rugi.hahaha

fahrin said...

sesape tahu ade tak kedai utk disewa kwsn bandar alor setar dan pekan rabu...pm sy..habaq mai na

sha my heart said...

biasa pi cari kuih muih tradisional.
Kedai cenderamata. Kedai pakaian pun banyak. Orang nak pi mekah pi pekan rabu, cari barang kat sana

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger