Online users

Follower

Monday, November 7, 2011

Puzzling World, Wanaka

Banyak lagi rupanya entry yang tertangguh. Ini cerita time pergi Queenstown hari tu. Singgah Wanaka. Kalau sebut Wanaka, mesti orang akan ingat kat Puzzling World. Ini adalah salah satu attraction yang wajib dilawati kalau datang Queenstown. Bersedialah untuk berada dalam dunia yang penuh teka teki dan memeningkan. Hohoho.

Ada banyak benda menarik kat dalam ni. One of them is gravity room. Kat sini la yang buat aku pening kepala dan hilang mood. Aku ni jenis tak boleh buat pening sikit, mula la rasa loya satu badan. Lebih dari orang mengandung lagi haa. Sesungguhnya gambar diatas bukanlah dibuat buat tetapi ianya ialah real. Aku tak berapa faham sangat dengan konsep graviti ni. Tapi yang pasti bila jejak je kaki kat dalam tu, otomatik badan pun menyenget. Gila.Rasa macam nak jatuh padahal tak pun.

Lepas tu masuk bilik illusion ni pulak. See see. I'm the giant. Senang ja sebenarnya nak buat illusion macam ni. Kat tempat aku berdiri tu ceiling dia rendah while kat tempat Wan ceiling dia tinggi. That's why jadi macam ni.

Replika tower tu memang sedia condong.

Yang bestnya, dorang siap sediakan platform untuk orang ambil gambar. Kiranya dorang dah mark dah la tempat yang boleh bagi ilusi pelik. Macam kat atas ni.

8 comments:

eDdY said...

waaaa....best nyer...

[z@ck] said...

eDdy..
yup.mmg best =)

Judiene said...

Hahahaha.
Kelakar la pulak gambar-gambar hang ni.

nyna said...

best gila tempat ni zack :D

Dan Arif said...

Is it dlm area pekan queenstown tu? Aduh mcm mana bleh miss tempat ni aritu

Delaila said...

tempat ni coolnyaaaaa!

[z@ck] said...

Judiene..
hahaha.gelak la sepuas hati jika itu membuatkan kau gembira.hahaha

nyna..
memang pun.ada satu tu maze.tu lagi 'best'. pusing pusing tak jumpa exit. memang BEST sangat.hahahaha

Dan Arif..
between Queenstown and Dunedin..not exactly in Queenstown.

Delaila..
cool habis kan.

cimOt said...

uniknye tempat ni..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger