Online users

Follower

Sunday, November 6, 2011

Sunday Market

Woot woot. Hari ini semua pakat kalut sambut raya haji kan? Kitorang kat sini menjalani kehidupan seperti biasa sebab raya esok. Tak tahu lah nak expect apa raya haji kat sini. Tapi so far, aku rasa macam hambar je sebab ramai yang dah start pergi bercuti ke Aussie dan South Island. So, bilangan Malaysian makin berkurang kat Welly ni. Plus, sekarang mood nak balik Malaysia tengah tinggi. Tak peduli dah pasal raya semua ni. Kira nak cepat sampai Malaysia ja. Huhuhu.

Pagi tadi pergi Sunday Market for the last time. Semangat hang bangun awal pagi, mandi wangi wangi bawa kamera bagai. Harus mengabadikan kenangan kat Sunday Market.Wahaha. Aku sorang ja excited. Kema dan Wan duk mengeroh sampai tengahari rembang baru bangun. Tak banyak barang pun beli memandangkan lagi seminggu je nak duduk sini. Just restock bawang je.Lepas ni rindulah nak makan buah fresh dari Sunday market ni. Huhuhu.FYI, kebanyakkan penjual sayur dan buah kat sini adalah dari kalangan orang Cina. Bakal merindui slang acik cino.

"Two dollah eachi (Two dollars each)"

7 comments:

Qu azniza ;) said...

awad nampak kurih heheh

[z@ck] said...

Qu Azniza..
tak cukup makan, tak cukup kasih sayang. HEH

Judiene said...

Hahaha.
Kemain posing nak beli buah.
Aku perasan ada sorang aunty kat belakang hang tu cam tiru posing hang ja.

[z@ck] said...

Judiene..
aku segan nak posing lebih2.ramai umat manusia kat situ.pegang buah pun jadi lah.hehehe

eDdY said...

kate sorg2..sapa tolong amik gmbar??

[z@ck] said...

eDdy..
housemate aku.dia dtg jugak. =D

izyantyPersonalTaste said...

suka psar nie...byak colour2 he3...smua fresh je

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger