Online users

Follower

Tuesday, December 6, 2011

Geng fixie

Hari tu pergi Jitra. Kat traffic light, nampak la sekumpulan budak naik fixie. Pergh. Macam macam warna ada. Hijau, oren putih, biru. Sebelum tu, nampak dorang berkumpul kat depan Aneka. Agaknya nak buat konvoi pi mana mana kot. Dah jadi trend kan fixie ni sekarang. Aku tanya la adik adik aku apa yang best sangat fixie ni sampai jadi kegilaan budak zaman sekarang. Dorang cakap fixie ni tak ada brek. Lagi satu, kita boleh kayuh fixie ni ke belakang. Macam reverse gitu. Habis tu, macam mana nak berhenti kalau tak ada brek? Depa cakap fixie ni berhenti sendiri. LOL. Hahaha.

p/s: Dengar kata fixie ni mahal. Ada yang sampai 3k. Betul ke? Maaf ler. Bukan amik tahu sangat pasal fixie ni. Rasa macam tak berbaloi pulak rupa dengan harga.

6 comments:

Irfa said...

pes time tahu ada beskal boleh kayuh kebelakang..takut la nak naik kalau takde brek

Rogayah Suparman said...

nak brek kene kayuh ke belakang lah..hihi

shark said...

fixie ni lain dr yg lain..
kalu kita kayuh baru gerak..
x macam basikal besa skali kayuh dh gerak..
kalu nk brek xyah kayuh.
skali kayuh roda pun pusing satu kali..
itu formula dia:)

eDdY said...

aah..aq pon dgr fixie ni mahal..
kan kalo beskal biaser bile kiter kayuh laju2..pastu kiter leh rilak kan kaki..pedal tu pon akan ikut x gerak kan..
tpi fixie ni laen..pedal dier xleh loose cam beskal biaser..
kalo kiter x kayuh..x bergerak la beskal ni..
senang ckp pedal dier melekat kat gear beskal tu la..haha
kalo aq ckp salah..sori ek..haha

nodin said...

biasa a kete pun ada yg murah ada yg mahal.. beskal fixie pun ada yg murah dan ada yg mahal.. yg mahal body beskal pakai carbon.. yg murah pakai kayu he he

Anonymous said...

fixie x mahal lah..klo fixie gear mahal..fixie kami ni just 300 keatas je..klo pling mahal pun 550 je..best gile nek fixie ni..basikal dye skali kayuh jauh jadi nye..x penat kayuh dye..sonok dan enjoy gile..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger