Online users

Follower

Thursday, January 5, 2012

Panas la woi

Bukan nak kata la weh tapi Sungai Petani is freakin hot! Tobat lagi panas daripada rumah papan tok. Duduk dalam bilik, ibarat tengah masak dalam oven. Bahang sangat. Rasa tak selesa. Tambahan pulak bilik aku tingkat paling atas sekali. Hujung sekali pulak tu. Blok pulak mengadap matahari. Memang terbaik la. Buka kipas volume paling tinggi sekali pun tak dapat nak sejukkan badan ni haa. Baru 5 hari kat sini, dah rasa tak tahan. Tak dapat bayang hari yang akan mendatang. Tolonglah hujan. At least boleh cool down sikit. Even lepas mandi pun, tak dapat nak cool down badan ni haa.

By the way, tadi kelas kat makmal ilmu. Unfortunately, the aircond was not working. Sabar je lah.Memasing pakat kipas guna kertas. Even the lecturers were doing the same. Ini bukan kes lupa daratan ke apa. Tapi cuba bayang kalau 56 orang duduk dalam bilik yang kecik dan tak ada sistem pengudaraan yang bagus. Masak la dalam tu.Dengar cerita next Tuesday, ada gangguan bekalan elektrik kat maktab ni. Tobat aku lari keluar maktab. Cari tempat yang ada aircond. Hahaha.

8 comments:

Mr.Clive said...

beli lagi sebuah kipas.lepas tu halakan kat ko all the time.works everytime. ho ho ho

niezam said...

shah alam pun panas 2 3 hari ni. membahang je. nk kua lunch pun pk byk kali. huhu.

-itu gadis- said...

ipsah ni memang problem air-cond agaknye.bilik mikro teaching pun air-cond mcm hape!bersauna dua jam dalam tu..hahaha

I M A N said...

u're hOt!ouchh...ngee ;)
(^_^)

aziahmk said...

zack, kt kl ni pun panas....ya amatsss....berbahanggg...pasang kipas siling, kipas dduk, kipas diri...pun panass....mandi pun x leh cool pasai ayaq hangattttt

aReLaN said...

memang tak menahan la panas skang ni. dhla jnis kuat berpeluh.seyes tak best satu badan bila panas, berpeluh, gatal pe sme.arghhhh

eDdY said...

aq leh bayang kan weyh..
nak nafas pon susah kan..huhu

Cik Puan Hafiza said...

tips nak sejukkan bilik tu,

letak sumber air dalam bilik, buh lam baldi.
ayaq dalam baldi tu, takyah penuh pun takpa. kalau boleh, buh banyak-banyak baldi berisi ayaq dalam bilik tu.InsyaAllah, mesti bilik sejuk =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger