Online users

Follower

Friday, January 6, 2012

We're the archers!

Penat melangut dalam bilik hotel, petang second day kat situ kitorang decide untuk main archery. Terpaksa cancel plan nak pergi Teluk Kemang pasal tengah hujan. Takut air pasang. Petang sikit, ujan dah renyai. Ini first time aku main archery ni. Sebelum ni just tengok kat tv. Macam senang tapi sebenarnya tak. Bagi aku, tangan sapa kuat, bonus la untuk dia. Pasal boleh tarik anak panah tu sejauh yang mungkin. Lagi panjang tarik, lagi laju dan kuat dia pergi. Bayar RM 12 untuk 10 anak panah. If I'm not mistaken la. Around that figure.

Sebelum main, kena isi borang dulu. Lepas tu pakai benda alah ni for safety. Takut melecet.

We're ready to hit the board. 5 orang ja yang main. Yang lain just jadi tukang ambil gambar. Nervous mak noks.

Agak struggle jugak lah untuk first shot. Noob habis. Nisah yang kat sebelah dah dua tiga das, aku duk terkial kial kat first shot lagi.Hahaha.

Tengok tu. Still duk mencari punca. Muka habis kerut dah. Last last panggil instructor untuk tunjuk cara pegang etc. Tu la. Awal awal depa tanya dah biasa main ke tak. Belagak angguk kepala. Dah biasa main dah. Puih. Punya ego tak mau orang tolong sangat kaaaaaaannnnn...

Finally! Muahahaha.First shot, ke laut. Anak panah menyembah bumi!

Motip berat ke kiri? Aku pun tak faham.Hahaha.

10 panah tak cukup. Rasa syok pulak bila dah dapat rentak. Nanti ada peluang lagi, nak try lagi. Apa orang kata...bullseye eh? Bagi dapat bullseye pulak. Hehehe.

9 comments:

ZaliHazali said...

best

Cik Sibuk said...

tera jugak..dpt satu lam kaler merah..
:)

AmirahSM said...

wow! hebat

aReLaN said...

macam best.tak pernah test.persis la tu sme ke kiri.len kali kena target ke kanan sket la baru leh dapat sume tengah.hehehe

Mr.Clive said...

oklah tu.walaupun teramat lah noob!haha... XD
at least ada sebatang yang kena bulatan merah.kehkehkeh...

niezam said...

yang penting baju SYDNEY tu. hehe.

bak kate arelan: persis. len kali pastikan jitu ok. hehe :))

hudadida said...

wahh..bestnye archery!
penah main dulu..
mmg syiok..thumbsup!~

shera haifa said...

cm best je.. xpnh main pun. nti nak try laa kat mana2 yg ada dan jumpa nti..
:)

eDdY said...

dah kena kat kaler merah tu pon kire ok la tu..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger