Online users

Follower

Monday, March 19, 2012

50-50

Nampaknya harapan nak pergi grad kat Welly semakin tipis. Tiba tiba Air Asia dah cut flight to Christchurch. Bukan tak ada flight lain cuma aku malas nak transit. Kalau boleh, direct terus lagi senang. Tapi nampak gayanya terpaksa hop on hop off jugak la kalau nekad nak grad kat sana. Semalam saja la check MAS kot kot dapat murah. Return ticket almost 5k woooo. Mana mau cekau duit??? Aku bajet return ticket below 3k ja. Ini adalah possible ya kawan kawan kalau korang pandai cari tiket dari Malaysia ke Melbourne/ Sydney. Then dari situ ke Welly pulak. Masalahnya aku ni sangatlah malas nak check setiap airlines kemudian compare kemudian buat congak kemudian convert. Aaaah. Malas! Selagi boleh nak senang je kerja.

Time Welly tiba tiba turun salji. Rindunya feeling sejuk kat sana. =(

Topik ni makin hangat diperkatakan. Semua tengah memburu tiket. Matta fair baru baru ni pun tak membantu. Tiket murah ada tapi travel date pulak sangkut. Tapi tak apa, matta fair bulan 9 ada lagi. Harap harap ada la tiket murah.

Kalau ikutkan hati, malas la nak pergi grad. Tacing dengan Air Asia. Tapi bila fikirkan balik, rasa rugi pulak. Once in a lifetime kot. Grad bukannya banyak kali. Kat oversea pulak tu. Nak sambung master kat oversea, wallahualam la. Tak tau lagi bila. So, sementara berduit ni, why not grad kat sana je kan? Tapi, masalahnyaaaaa (tak habis habis dengan masalah perempuan ni) berduit pun bukannya banyak sangat. Nyawa nyawa ikan ja. Hahaha.

Kalau ada tiket murah ke NZ, silalah roger aku ye. Huhuhu.

3 comments:

et said...

apa kata cuba check jet star airlines..tapi akan transit kat singapore la kan...huhuhu..

eDdY said...

alaa z@ck..transit pon transit la..jnji dpt grad kat sana..rugi woo..huu

Sweetie said...

Kesiannya z@ck kalau tak dapat p grad kat Welly. Ala toksahlah berkira sangat dengan duit. Sekali seumur hidup, lagipun bukan senang nak dapat grad kat oversea.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger