Online users

Follower

Friday, March 30, 2012

Bencinya bila harus memilih

Ticket hunting to New Zealand has long begun. But till now, I can't decide. Saja ja tau Air Asia ni. Saja nak buat I rasa berbelah bahagi. The plan now is to transit at Aussie. Then hop on to another flight to go to NZ. Memang tipis sangat harapan nak dapat direct flight ke NZ. Eden tak mampu. So, sekarang tengah serabut nak beli tiket ke Aussie.

Option 1

KL-Melbourne-KL
10 days stay (10-20 Dec)
Ticket price = RM 1606 (excluding check-in baggage and meal. Kalau include semua, almost 1.7k)

Option 2
KL- Sydney- KL (10-24 Dec)
2 weeks stay
Ticket price = RM 16++ (premium seat, including check-in baggage and meal)

One more problem is tak ada teman. Huhuhu. Masing masing tak dapat nak buat keputusan lagi. Plus, they are waiting for cheaper price. At least ada sorang teman pun jadi la. Should I buy option 2? Or just wait for another promo? Takut kang duk tunggu yang murah lagi, sekali tak ada. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Benci la bila jadi macam ni. Kalau sentiasa harga tu, ok la jugak kan. Ini tak. Promo sampai 1st April which means I got 2 days left to think about this.

Korang rasa makin dekat dengan tarikh fly, tiket makin murah ke tak? Kalau makin murah, aku nak tunggu.

Ada yang nak jalan NZ tak? Jooooom! Teman I grad kat sana. Muehehehehe.

14 comments:

Aisyah Rafaei said...

nak ikut...nak ikut...nak tgk pemandangan gunung yg cantik kat queenstown mcm dlm gambor zack tu...

[z@ck] said...

Aisyah Rafaei..
jom la =)

Aisyah Rafaei said...

eee...bestnyer...ye ke? tp akak kalo pegi kena balik awai dr zack..bos tak bagi cuti 10 ari..paling koman 5-6 hari..sabtu, ahad, sampei rabu@kamis atau pusin2 kot situ janji dpt 5-6 ari..huhuhu...xkesah le janji dpt tgk Queenstown pun cukup dah...aih penin zack nak susun atur itenary akak nnti...hahaha

eLLy said...

nak itot ....

Sweetie said...

Alamak bulan Dec ke z@ck, Miss la nampaknya nak ikut z@ck ke NZ sebab bulan Nov tu saya akan ke UK. Duit dah habis...

Niza said...

bestnye nak ikut tp anak2 cheq 2 org tu sapa mau jaga..

kak eni said...

zack...price tu package dia termasuk accomodation sama ka...

[z@ck] said...

Aisyah Rafaei..
akak betul2 nk pergi ni? yeay! alaa..try la mintak cuti smpi 10 hari =P

eLLy..
jom la =)

Sweetie..
wah.best nya gi UK!

Niza..
hantar kt mak mertua tak boleh ke? hahahah

kak eni..
belum lagi...

Aisyah Rafaei said...

zack, mmg akak nak pegi tp tanye bos dia maintain ngan jwpn nyer...3-4 ari bekeje saje..nak gi queenstown...waaaaa

suke jalan said...

kalo aa,makin dkt makin mahal but sometimes in between dia ade promo gak,tp aa da stop fly to nz kn.. airlines len xtaula style gane..

eDdY said...

amik yg 2nd tu z@ck..
takut nnt melepas sumer..huu

Mrs D said...

Dik,

From Sydney / Melbourne you want to use Jetstar ke? Kalo Jetstar for that date : Sydney / Melbourne - Auckland kena tambah around AUD250 (dah RM800 tu). Unless you are willing to change date, boleh dapat kurang sikit. All in all dah jadi RM2.5k. Kalo nak connect Sydney - Wellington is even more than that.

Kalau that sort of price, I think you can have better choice if you fly from Singapore. Kalau nak selesa sikit nak naik premium airline, from Singapore lebih byk choice.. Dlm 2.5k boleh dapat.. mcm British Airways can get around that price (still ada transit lah).. fr KL to Spore takde hal sbb Air Asia salu buat promosi tiket murah KL - Spore.

Kalo nak tunggu lambat sikit baru book Air Asia, boleh if you berani take the risk. Sbb Air Asia ni unpredictable. Near to the dates memang biasanya ada lagi sale sbb dorang nak sell those tiket lebih.. but cannot guarantee lah.. sometimes it can be cheaper than now, sometimes it is higher.. you always have to check the price movement lah :)

Anonymous said...



my webpage :: cordyceps

Anonymous said...



Review my web page: how to win the lottery

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger