Online users

Follower

Sunday, May 20, 2012

Syuk's wedding

Two days before final exam, I managed to attend my former schoolmate's wedding in Kulim.  I was really looking forward to go to her wedding since it's been almost 6 years we did not meet each other. Kalau pergi, insya-Allah boleh jumpa dengan other schoolmates as well. Lagi pun dah dekat sangat SP dengan Kulim. Bagai   orang mengantuk disorongkan bantal, around 11 pagi As message ajak join sebab ada satu lagi seat kosong. Haa..tunggu lagi. Moh le kiteee...

Sebelum tu, kita cari hadiah la dulu noh. Wah. Excited ok. Kalau dulu pergi kenduri kahwin dengan tok, tangan kosong ja. Sekarang ni, wedding kawan rasa kekok pulak tak bawa hadiah. Cari punya cari, kami beli periuk nasi 1litre. Kasi balut sekali. Akak ni pun dapat bajet dah kami nak bagi hadiah kahwin pasal masuk shopping complex melawa bukan main dengan heels masing masing. =P

Jauh jugak SP ke Kulim. Lalu pulak jalan kampung. Selepas hampir 1 jam, sampai jugak kami ke Dewan Bandaran Kulim. Pengantin duk berpeleseran kat luar dewan.Dari jauh dah nampak mahkota dia. Amboi Syuk. Kalah permaisuri agong punya mahkota =P Salam peluk cium semua, masuk la dalam dewan. Perut pun dah lapar. I was mesmerized by the decoration. The hallway, pelamin, meja makan pengantin, meja potong kek, semua la cantik. Lalu hati kecilku berkata, mesti mahal kos pelamin ni.

Apa pun, kita makan dulu noh. Nanti riki riki lain pasal pelamin. Kitorang sumbat satu meja tu sampai 12 orang. Punya la nak get together dengan geng sekolah. Makanan sedap tapi aku tak mampu nak sumbat banyak pasal sebelum pergi dah balun seround kat cafe. Tak sangka dapat jumpa seramai ni. Bajet tak ramai yang pergi sebab time sekarang ni semua busy dengan exam. Masing masing dah grad. Ada yang lagi setahun nak habis. So, aku tak rasa left out sangat la. I'm in the middle.Hehehe.

Bersama pengantin dua sejoli. Syuk dan pasangan. Syuk ni dulu satu team 4x100 m dengan aku. Time dulu la. Sekarang ana sudah pancit. Sudah berat laarr.Aku pergi ucap tahniah dekat dia, cakap Mila kirim salam. Dia tanya Mila mana. Aku cakap Mila team 4x100m jugak la. Terus dia flashback balik masa kitorang ada event olahraga kat Stadium Darul Aman di mana aku tak dapat nak lari pasal terlupa nak bawa IC.Makanya aku tak layak bertanding. Cissss...

 Favourite sekarang ni edit gambar kasi effect potong. Yang penting, muka aku selamat dari dipotong.Muahaha.

Ini haa tempat potong kek. Menarik kan? Cantik sangat. Memang menepati wedding dream aku. Suka sangat sangat.

Pelamin yang tersergam indah. Cantik cantik cantik! I like it very much. Sekarang ni memang trend kot naa bunga tompok tompok besar ni. Kena gaya, cantik la. 

Boleh dikatakan wedding Syuk ni meriah la sebab orang tak henti henti datang. Time kitorang sampai sampailah nak balik pun, orang still ramai lagi. Makanan pulak tak pernah tak ada. Alhamdulillah. Murah rezeki family Syuk ni. Kita kalau nak jamu orang, jangan kedekut. Tapi janganlah sampai membazir pulak ye. Budak budak kecik yang datang, dapat belon angry bird sorang satu. Ok. Yang tu aku jealous sebab aku pun tiba tiba boleh terminat pulak dengan belon tu. Rasa tak aci pulak dorang ja yang dapat.Hahaha.

Selamat Pengantin Baru, Syuk! Who's next? 

8 comments:

eDdY said...

mmg cantik kan decoration dier..aq suka yg tempat potong kek tu...

NIZAM said...

dah tu nape tak mintak je belon angry bird tu? hehe.

LuVidA^^ said...

cantek sgt bju n deco....

[z@ck] said...

eDdy..
kan? berapa ribu la habis deco saja.huhuhu

NIZAM..
jatuh la saham aku sebagai wanita melayu terakhir.HAHAHA

luvida..
kan? =)

LuVidA^^ said...

dapat belon angry bird? wow.. best!

angahpikah said...

knpa gmbr kami tpotong? ang mmg kejam pirah.. kejam.. hahaha..

[z@ck] said...

angahpikah..
bukan sll i kasi potong.kekeke

Anonymous said...

salam...ble mnt tolog tny dia ambik kat butik mn?...lawaaa

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger