Online users

Follower

Tuesday, June 12, 2012

Testimoni Virgin Coconut Oil (VCO)


Masuk bulan ni, dah tiga bulan aku amik Virgin Coconut Oil (VCO) ni. Yang membuatkan aku tertarik nak beli sebab tengok testimoni ramai yang cakap berkesan untuk kurangkan jerawat. Ada juga yang lose weight bila makan benda alah ni. So, aku pun try la beli satu botol dulu. Target aku bila ambil ubat VCO ni, nak kurangkan  jerawat, black head kat muka ni. Sebab muka aku style yang asal period ja, naik dua tiga ketul. Kalau tak period pun, naik jugak. Alhamdulillah, bulan pertama menunjukkan hasil yang memberangsangkan. Bila jerawat naik, esoknya dah start kecut. Itu yang paling ketara sekali la. Kalau sebelum ni, dekat seminggu jugak la nak kecut jerawat tu. Aku ada parut jerawat kat atas hidung. Ini gara gara suka 'ronaih' jerawat la ni. Even sampai sekarang parut jerawat tu still ada tapi dah makin kurang. Ye lah. Aku pun tak mengharap sangat parut tu akan terus hilang sebab aku malas sikit nak sapu minyak capsule tu kat muka. Selalu telan ja. Kalau selalu sapu, mungkin kesannya akan lebih cepat.

Kiri (Februari). Kanan (Jun)

So,hari ni tergerak hati nak tengok balik gambar yang diambil pada bulan Februari. It was before I took VCO.Aku start ambil bulan 3. Time tu memang ada kesan jerawat yang kekal kat batang hidung.Dan ada a few jerawat kat dahi. Terkejut jugak tengok perubahan kat muka.Parut jerawat kat hidung dah makin pudar.Weehuu.Dulu aku rasa demotivated sangat dengan parut jerawat ni.Rasa tak cantik.Sekarang dah rasa cantik kembali. Hahaha. Kalau naik jerawat, dua tiga hari dah kecut. Tu yang paling syok tu.Sekarang memang tak risau dah kalau naik jerawat sebab bila telan VCO, konfirm jerawat  kecut. One more thing yang aku suka pasal VCO ni, aku makin kuat berak. Bila kuat lawas, perut sentiasa kempis.Hahaha. Sebelum ni, sehari sekali.Tapi lepas makan VCO, dua kali sehari! Yeay!

So, kepada yang susah nak lawas dan nak kulit cantik, boleh la try VCO. Murah pun murah. RM 39.90 sebotol. Ada 60 kapsul. Sehari telan dua biji selepas makan. Kalau nak sapu minyak tu kat muka pun boleh.Aku ni malas sikit nak sapu sapu ni.Telan je.Senang.

Effect VCO mungkin berlainan bagi setiap orang.Depends on how you take care of your skin as well.

p/s: Banyakkan minum air kosong.Good for your skin.

7 comments:

Rara Nasiha said...

Nice, thanks for sharing. selain daripada tu ape kebaikan dia eh? ramai promote produk ni. :)

Fiery Phoenix said...

salam sis, nak tanya. kalau kulit muka kita jenis oily,takpe eh sapu VCO oil kat muka ? does it help to reduce oiliness ?

eDdY said...

laki bole mkn ke???

[z@ck] said...

Rara Nasiha..
later i'll update about it ea =)

Fiery Phoenix..
erm..kalau muka berminyak, better you telan je ubat tu. tapi try la tgok letak kat muka.who knows it might help to reduce the oiliness

eDdy..
boleh.kawan aku ada makan.

Irfa said...

baca en3 ni tiba2 terpengaruh
huhu

kila said...

vco nie memang bgs.
sbb sy pun dah try gune.
xsampai sebulan pakai. kulit dah cantik.
bru pkai 3 hari pun kulit dah start jd lembap.cam glowing kaler pink2..
i like..

kalu nk try tgk la kat facebook antasya catalyst.

akak leh kc harga murah..
pasal kite sume same2 nk cantik kn
wink@#%

cik violet said...

Salam. Hai. boleh sy share pic awak sebagai testi x? :) reply me kat my blog ea..

tq :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger