Online users

Follower

Saturday, July 28, 2012

Al kisah si polan...

Al kisah si polan A menyewa kereta. Isi minyak sepuluh ringgit but still lampu minyak kat dashboard berkelip kelip. Minta diisi lagi. Tapi si polan A buat tak endah ja. Takut guna tak habis. Kereta sewa la katakan.Si polan A suruh si polan B drive sebab dia nak rehat. Si polan B pun tak banyak cakap. Drive je la kereta tu tanpa sedikit pun rasa risau. Ditekannya minyak kejap slow, kejap laju. Tak consistent. Si polan B pun dah aware lampu minyak berkelip kelip tapi masih lagi berada di tahap yang selesa. "Cukup kot" Getus hati kecilnya.

Sedang asyik memandu, tiba tiba lampu merah. Tekan brek. Lama jugak traffic light kat situ. Si polan B masih lagi tak sedar apa apa. Tiba tiba lampu hijau. Si polan B lepas brek, tapi kereta langsung tak bergerak.    Tekan minyak, meter speed di takuk 0. Try start enjin, kereta masih tak mau jalan.Emergency light tiba tiba on sendiri. Ha..sudah. si polan B dari cool terus gelabah ayam. Hampir menangis di dalam kereta tak tau nak buat apa. Si polan A dengan tenang, keluar dari kereta, bagi signal kat kereta belakang supaya masuk lane lain. Kereta mati tengah jalan. Si polan B tak habis habis meratapi nasib. Si polan A ketawa tak ingat dunia. Lucu barangkali melihat kegelabahan si polan B. Mujurlah si polan A punya ramai teman. Telefon minta bantuan. Si polan C datang dengan sebotol minyak kereta. RM 3. Tak cukup untuk tampung perjalanan pulang. Si polan A take over kereta dan slow slow drive to the 'nearest' Caltex untuk topup minyak. What a day.....

Moral of the story, jangan kedekut nak tuang minyak or else, jadilah macam kisah si polan A dan B ini. Hahaha.

3 comments:

shera haifa said...

siapakah si polan A dan B itu? hehe msti nie ada kaitan ngan penulis nie..:)

eDdY said...

pernah da rase camni..haha..kalakar sgt ni..hehe

[z@ck] said...

shera haifa..
no komen =P

eDdY..
geram,kelakar,marah suma ada la.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger