Online users

Follower

Tuesday, November 27, 2012

Bajet ke NZ

Alhamdulillah. Setel sudah tiket trip to NZ. Walaupun sedih tengok akaun bank yang makin menyusut nilainya, tapi demi satu pengalaman, tak pa la. Pengalaman apa? Pengalaman bergraduasi di oversea.Huhuhu. Duit boleh dicari ye dak? Rasa lega yang teramat sangat sekarang ni. So, I'll be flying off to NZ on 5th Dec till 15th Dec. Doakan la perjalanan pergi dan pulang aku selamat. You can see the details below. Aku buat kira kira kat sini so that senang aku nak refer balik bila aku nak revisit NZ other time.Wah. Ada hati nak revisit NZ lagi tu. Sebagai panduan untuk korang jugak la yang nak pergi NZ.

1) KL-Auckland: Jetstar (RM 964.90 price including 20kg baggage) Ini harga time promo. One way.
2) Auckland-Welly : Air New Zealand (NZD 78 including 20kg baggage) Juga harga time promo. Return.
3) Auckland-Brisbane-Singapore: Air New Zealand and Etihad Airways (AUD 683.70 including 20kg baggage and in-flight meal) This one I beli through Jetabroad.com. Actually harga boleh dapat murah lagi kalau beli awal. Ini aku terlambat few minutes, harga dah naik. Sabar je lah. Kena selalu check la website ni.
4) Singapore-KL: Air Asia. (RM 136 including 20kg baggage) Pun time promo. I tak amik insurance. Berani mati punya budak.

Kalau la I mampu naik MAS, kan best. Seat pun selesa.Complimentary food pun ada. Naik airlines tambang murah ni, jangan harap la nak dapat free food. Murah pun tak murah sangat la. Hahaha.

Total = RM 3842

Gila la! @_@ Ok.Nak pi plan apa nak buat lepas ni untuk cari duit balik.


9 comments:

Irfa said...

EMM BOLEH TAHAN REGANYA
PATUTLAH ORG KATA NAIK KAPAL TERBANG NI KITA BELI MASA ;)

KALAU ADA TREN KL SAMPAI NZ,LEBIH JIMAT KAN?HEHE

cha said...

baru nk kirim fridge magnet dh zack kata sedih duit tinggal sikit takpela tak jdla huhu :p

Sweetie said...

Selamat bergraduasi di oversea z@ck! Semoga selamat pergi dan selamat kembali. Berapa ramai yang ikut berkonvoi dengan z@ck ni?

[z@ck] said...

Irfa..
erk..klu train yg speed laju tu boleh la consider naik.HAHAHAHA.

cha..
insya-Allah, will buy you one =)

Sweetie..
Thank you sis! Ada la dalam berbelas jugak cuma tak pergi sekali. Time grad baru berjumpa.

ada van de kamp said...

yay x sabaq

[z@ck] said...

ada van de kamp..
untungla boleh bawa laki pi

eDdY said...

aku rase ok sgt da tu..return dlm 3+++..hehe :)
selamat bergraduasi k..tahniah2 :)

[z@ck] said...

eDdy..
thank u weh

shaty said...

don't worry too much about the miney spent .. duit boleh dicari :) yang penting hajat dan keinginan nak bergraduasi di NZ tercapai .. it happens only ONCE in your life time kannnnnnn ... muga selamat sampai dan kembali. Jgn lupa tangkap gambar banyak2 :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger