Online users

Follower

Tuesday, November 20, 2012

Good news =)

Alhamdulillah. Three good news in a row. First, elaun tunggakan praktikum dah masuk. Second, dah dapat honours equivalence letter from VUW.  Tanpa segan silunya, I nak bagi tau yang I dapat 2(1) hons. Syukur alhamdulillah. Walaupun tak dapat 1 hons, itu pun rasa seronok sangat. Setimpal la dengan usaha yang diberikan. Untuk yang dapat 1 hons, tahniah diucapkan. Untunglah. Lepas ni nak sambung study pun senang je laluan. Aku ni, 50-50 lagi. Plan nak sambung belajar tu ada. Tapi sebab terikat dengan kontrak KPM, kena serve dengan dorang dulu for 3 or 5 years. Aku tak sure. Hurm. Dan la otak ni berkarat dulu ye tak? Last good news is interview SPP will not be conducted in December. Lega! Pasal Dec nanti I'll be flying off to NZ for graduation. Risau jugak duk sedap sedap vacay kat sana, tup tup dapat surat panggil interview. If tak pergi interview, lambat la nak kerja. Lambat jugak nak sah jawatan. Dan seniority pun terjejas sedikit.

Terima kasih Allah =)

10 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

Alhamdulillah....kadang² ALLAH nak bagi rezeki x terduga.

banyak² kan beramal!!

[z@ck] said...

kinakoyu@mama'adam'..
thanks akak =)

Sweetie said...

Tahniah z@ck!

[z@ck] said...

Sweetie..
huhuhu..thank you sis =)

shaty said...

TAHNIAH .. so ure going to NZ for ur graduation ? MAS ke ?? apa pun .. have a nice trip and enjoy urself. Graduation event kat sana tak ( overseas memang macam tu rasanya ) tak le se glamour dan semeriah kat Malaysia.

Wan Munira said...

tahniah :) all the best tau in future ~(^_^)~

[z@ck] said...

shaty..
thank you.meriah jugak sis.pasal dah pernah tengok senior sebelum ni grad. vuw buat parade sebelum cert giving ceremony. berarak macam pengantin you'olls. hehehe.

Wan Munira..
thanks! =)

eDdY said...

alhamdulillah..best sgt bila dpt news gembira bertimpa2 ni..hehe

[z@ck] said...

eDdy..
=)

Hafiz-u-ddin said...

kita ambik scroll malam 12hb. esok nye parade macam pengantin. Dah tempah baju? Have fun reading you blog. Very funny...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger