Online users

Follower

Sunday, December 30, 2012

Semekom.


Hallu hallu. Pergh. Lama gila menyepi after balik NZ. Hahaha. Seperti biasa, mood nak berblogging tiba tiba lesap. Actually aku nak upload video yang aku buat khas untuk tayang kat blog ni..tapi ada masalah pulak. Saiz besaq sangat. Nanti ler pulak aku kasik kecik saiz dan upload kat sini. Banyak nak cerita sebenarnya, tapi...tapi..tak tercerita =P Ni muncul kejap ni pun sebab excited nak upload video.Tapi hampa akhirnyaaaa. Sebab fail. Last last update jugak ler sikit kat sini. Hehehe.

So sempena nak masuk tahun baru ni, mesti ramai yang pasang azam baru. Azam baru aku, nak turun 5 kilo. Hahaha. Dan semestinya nak menjadi muslimah yang lebih bagus dari sebelum ni. Tak ada nak azam tinggi tinggi kalau solat pun still tonggeng terbalik. Ye dak? Huhuhuhu. Di kesempatan ini, aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua yang membaca blog aku ni. Semoga korang berjaya capai azam tahun baru dan sama sama la kita perbaiki diri kita ni supaya jadi orang yang berguna untuk masyarakat dan negara. Jangan jadi duri. Kerja nak cucuk dan sakiti orang sajork. Ooopss.

Buat masa sekarang, aku masih lagi menanam anggur di rumah. Khabarnya posting mungkin akan diketahui selepas bulan Mac.Sekarang ni nak kena interview SPP dulu, baru boleh posting. 3 bulan duk rumah. Tak buat part time, hanya duduk kat rumah sampai kematu bontot. That's why berazam nak turun 5 kilo.Sebab tau dah konfirm naik berkilo kilo. Dugaan nak turun 5 kilo tu sangat banyak apatah lagi tok pulak pandai masak. Kalau tak ada high determination, ke laut jugak azam tu. Huhuhu. Tak pa la. Slow slow.

Doakan aku rajin update lagi lepas ni. Banyak sangat benda pending nak post. Huhuhu. Toodles!

10 comments:

Hanida Moss said...

Welcome back Zack! Haha
Azam aku nak jumpa Neelofa bole?
Please

[z@ck] said...

Hanida Moss..
gilo.hang nak jumpa,pi cari dia kat TTDI nun haa..hehehe

Normah ismail said...

Tahniah akak ucapkan sebab dah gradkan.akak mmg follow blog zafirah dari dulu lagi.akhir sekali nak ucap selamat tahunbaru moga cepat dapat posting n dapat berbakti pada negara tercenta.ameen

Orga said...

gulp!!tertunggu-tunggu video NZ hang ni, cepat sikit upload, hehe...

eDdY said...

xper z@ck..duk je umah tu..nnt kalo da start kejer..konfim rindu nak cuti plak..hehe

Sweetie said...

Lama menunggu z@ck, akhirnya kembali... tak sabar nak dengar cerita grad...hu..hu.. azam tahun baru nak kurangkan berat badan ya... ok..ok.. pertamanya jgn makan nasi.. dengan sup gear box ya..ha..ha..

Apa kata kita pi tanam anggur kat UK pulak... bulan Januari ni... jom...

Farah said...

Dah habis belajar ke? Lamanya tak follow perkembangan kat sini :(

[z@ck] said...

Normah Ismail..
thank you akak =)selamat tahun baru jugak!

Orga..
saiz besaq sgt..nnt i resize, i kasik tayang kat blog noh =P

eDdy..
betul tu. rasa x puas lagi cuti.huhuhu

Sweetie..
tak boleh x makan nasi. makan tapi kurangkan kuantiti. gitu.hehehe

Farah..
ha'ah..sekarang ni tgh tunggu posting.huhuhu

shaty said...

zack ... elok awak gi belajar menjahit sesuatu kemahiran ... tak kisahle jahit baju ke, sulam manik ke .. labuci ke ... kalau mahir sangat dah; boleh ambil upah, dapat extra income. Kalau jahit baju, malas nak ambil upah .. at least ur own baju boleh buat sendiri. Save banyak tu .. this is the right time for to learn the skill ..

[z@ck] said...

shaty..
oh sis..saya sangatlah fail dalam bab mnjahit ni..tak ada minat..huhuhu.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger