Online users

Follower

Monday, January 28, 2013

Revisit NZ : Sheep skin

Finally, I manage to get myself a piece of sheep skin carpet. Dulu time study kat Wellington, langsung tak pandang sheep skin ni. Rasa macam mak mak pulak nak beli carpet bagai.Tapi since balik Malaysia, pergi majlis tunang dan nikoh, dah macam trend pulak letak carpet mushy mushy dekat pelamin. Nampak naik seri semacam.Makanya, gedik jugak la nak beli satu untuk diri sendiri.Mana nak tau, time tunang or nikah nanti boleh letak kat pelamin sendiri.Ewah.Berangan nombor satu.


So, time revisit NZ for graduation last Dec,one of my mission is to buy one sheep skin. Puas survey. Kat Auckland 68 dollars. Memula nak beli dah. Tapi rasa macam boleh dapat murah lagi kat Wellington.Time tu gamble je lah.Kalau ada yang murah kat Welly, kira perhitunganku berjaya.And yes, my perhitungan succeeded as I bought this sheep skin for only 50 dollars! Hohoho.Asalnya macam tak percaya harga tu sebab kedai ni terletak kat city center where most of the sellers will put up a higher price. Tarikan pelancong kan. Tanya banyak kali jugak la kat tokeh kedai. Takut tersalah dengar ke.Memang betul 50 dollars. Kedai ni kat Willis Street.


I'm not sure whether the one that I bought original or not sebab ada different prices for different brands.But for me, dah nampak macam ori habis dah.Hehehe.Tak kisah la.Asalkan dapat sheep skin pujaan hatiku.Hehehe.Tokeh kedai tolong wrapkan dalam vacuum bag. Kalau tak, jenuh pikir pulak nak menyumbat dalam luggage.With vacuum bag, everything becomes smaller and easier.Memula fikir nak post sebab tak rasa muat nak sumbat dalam luggage.But then teringat yang aku tak ada hand luggage.So, jadikan sheep skin ni sebagai hand luggage.Selamat duit aku.Hohoho.

p/s: Sayang nak pakai sheep skin ni time biasa.Tunggu ada big event baru pakai.Big event yang tak tahu bila =D

5 comments:

ada van de kamp said...

geram aku bila teringat bro ni haha. time aku bwk vacuum bag bg kt dia, dia kata vacuum bag aku x elok bla2... aku paksa gk dia vacuum sbb dia yg balut2 tp kuar angin huh.. lastly elok ja sheepskin aku kempis smpai balik..tu yg dia kata x elok tu..fuhh!!

aReLaN said...

nak gi NZ gak.wuuuu...

eDdY said...

aku masa kat afrika dok sibuk beli kulit springbokke..hehe

Irfa said...

ada nampak jugak masa kesana
tp mikirkan nak letak mana mana
umah ada budak2 tak sesuai kot bulu2 ni..nanti kotor dan merangkap habuk

cik tenggiling said...

kodhek pi kedai ni.. haha.. siap bergambar lagi dengan sheep yang kat tepi pintu tu... kiteorg tak beli pun, sebab sheep skin yang pak cik beli mase kat uk ada lg.. k bai...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger