Online users

Follower

Tuesday, January 15, 2013

Revisit NZ : Wintergarden

Sepanjang berada di Auckland, kami sempat melawat a few tempat. Angan angan nak pergi Kelly Tarlton's, tapi disebabkan kekangan kewangan, hajat terpaksa ditangguhkan dulu. Korang kalau datang Auckland, jangan lupa singgah Kelly Tarlton's tau. Boleh tengok penguin live. So, disebabkan aku dah 3 kali datang Auckland, excited tu kureng sikit la berbanding husband Adawiah yang baru pertama kali datang sini. Makanya, tour kali ni kami dedikasikan sepenuhnya kepada Arif. Pi la ceruk mana pun, mesti dia amik gambaq. Keciwi first time mai NZ. Hehehe. Gambar pun tak banyak sangat aku amik. Yang ada pun dari kamera Adawiah.Tengok je lah apa yang ada ye.

Jalan jalan kat town. Kebetulan tengah mood Christmas time kami pergi, so banyak la decoration Christmas bergantungan kat town.

At Wintergarden. Tempat ni F.O.C. Boleh pergi jalan kaki dari town untuk yang hati kental macam kami ni. Sebabnya agak jauh jugak nak kena berjalan. Wintergarden ni dalam Auckland Domain. Ini first time aku masuk wintergarden ni, so agak excited sikit dapat tengok macam macam jenis bunga. Syoknya kalau ada taman bunga macam ni kat rumah sendiri. *Berangan* Nak siram pokok pun kadang kadang malas, ada hati nak ada bunga kembang setaman.

 Bunga bunga cinta sungguh.

Aku rasa kalau bawa golongan yang dah pencen datang wintergarden ni mesti dorang suka pasal aku yang muda remaja ni (ecewah) pun boleh buntang mata tengok bunga yang macam macam spesis. Silap haribulan, ada yang bawa lari biji benih dari sini. Hahaha.Jangan tak tau kat sini pun ada jugak rumah khatulistiwa.Siap ada pokok pisang lagi you.Geram la hai tengok orkid kat sini. Rare.Jarang jumpa kat Malaysia. Memang la jarang jumpa kan pasal semua bunga ni hidup kat kawasan sejuk.LOL.


Itu saja dari saya buat masa sekarang.Next post kita jalan jalan kat muzium pulak ye. Bye bye!

7 comments:

Hanida Moss said...

Ang zack, seronok berjalan.. jeles!

Irfa said...

akak dtg cuci mata ;)

Nieda ramly said...

gambar yg atas tu orang ka patung?kan kan overseee selalu org tapi buat2 patung......... hihihi

Cik Aien said...

alamak, memunga-munga berbunga-bunga plak. ptt eden dtg sini laa zack. Haihh tukar tempat! :D

[z@ck] said...

Hanida Moss,
syok tu mmg syok.la ni dah jatuh miskin balik.x syok!

Irfa..
sila sila =)

Nieda Ramly..
tu mmg patung.hehe

Cik Aien..
honeymoon eh..

eDdY said...

tu la z@ck..kalo ko da kawen..bole mai bawak laki..hehe

izyantyPersonalTaste said...

wah bestnya pergi sana...
jemput join contest dpt sehelai shawl halfmoon lace
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=483378025037786&set=a.483377981704457.101215.436616126380643&type=1&theater

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger