Online users

Follower

Wednesday, February 27, 2013

Al Quran Pelangi

[Sponsored Post]

Al-Quran pelangi dah jadi trend masa kini. Dengan saiz yang kecik molek, warnanya yang pelbagai, sesuai dan mudah untuk dibawa kemana-mana. Bukan kek je ada rainbow colour tau.Al Quran pun ada. Yang pastinya, bila berwarna warni ni, konfirm akan buat kita lagi semangat untuk baca kan? Aku ni dah berapa kali khatam Al-Quran tapi tak pernah nak tahu maksud sebenar ayat Al Quran yang dibaca tu.Asyik baca jawi tapi terjemahan tak tahu. Even surah Al Fatihah pun kadang kadang blur maksud setiap ayat tu. Huhuhu.So, I have started reading terjemahan Al Quran so that I can know the real meaning of it. Baru lebih faham isi kandungan Al Quran itu sendiri. More meaningful gitu.

So, I'm helping my friend to promote this Al Quran Terjemahan dan Tajwid Berwarna. Cover Al Quran ni diperbuat daripada baldu. So, grip lebih kuat compared to cover keras biasa tu.Untuk yang nak kahwin, boleh lah jadikan terjemahan ni sebagai hantaran.Sesuai untuk dijadikan hadiah jugak. Birthday, farewell, etc. 

Ada dua jenis :

1) Al Quran pelangi versi Kepahlawanan (Lelaki)


Harga : RM 100 termasuk postage.
Saiz : 11cm x 15.5 cm

Didatangkan dalam 10 warna yang pelbagai iaitu :
Merah, Pink, Kuning, Oren, Biru, Biru Gelap, Hijau, Maroon, Ungu dan Coklat. Rambang mata nak pilih!


Keunggulan Mushaf Al-Burhan Lelaki:
1. Al-Quran 30juz
2. Khat Resm Uthmani
3. Full colour 656 halaman
4. Lengkap dengan tajwid berwarna
5. Dilengkapi hadith pengurusan diri/kepahlawanan untuk lelaki
6. Membahas 10 ciri-ciri pahlawan sejati/peribadi unggul
7. Membahas 10 contoh peribadi unggul sepanjang sejarah.
8. Membahas 10 naluri peradaban dalam quran dan sunnah.
9. Terjemahan
10. Warna helaian pelangi.


2) Al Quran pelangi versi Wanita.

Warna untuk setiap juzu cair sedikit berbanding yang versi lelaki punya. 

Harga: RM 100 termasuk postage
Saiz : 11cm x 15.5 cm

 Ada ribbon kat cover depan. 

Didatangkan dalam 6 warna sahaja iaitu:
Pink. Maroon. Purple. Biru Gelap. Hijau. Coklat

Got juntaian benang some more kat tepi ni. So gegirl la I tell you. 

Keunggulan Mushaf Al-Burhan Wanita:
1. Al-Quran & terjemahan lengkap 30juzuk
2. Setiap juzuk berbeza warna helaian
3. Al-Quran Quantum Wanita
4. Tajwid 8 warna
5. Fiqh Wanita
6. 20 sejarah wanita dalam Al Quran
7. Gelaran wanita dalam Islam
8. Agenda muslimah khatam Al Quran
9. Wanita yang haram dinikahi
10. Ensiklopedia Ayat-Ayat wanita
11. Tips cantik menawan mengikut sunnah
12. 40 hadith sahih wanita
13. Fiqh wanita (solat, shaum, haji, hamil dan waris)


Aku recommend untuk korang yang tak ada lagi terjemahan Quran ni untuk dapatkan satu. Tak rugi pun beli. Duk saja saja tak buat apa, boleh lah baca terjemahan ni. Ilmu dapat, pahala pun dapat =)

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, boleh terus hubungi Nur Suaidah di:
Facebook http://www.facebook.com/BawalKuu
Twitter http://twitter.com/_NurSuaidah
Instagram: nursuaidah 


p/s: Credits to Nur Suaidah for the pictures. 

3 comments:

Irfa said...

ada bca kt satu blog
katanya ini limited edition
tp ramai pulak akak tgk jual ni
dah x jd limited lah kot

lawa pulak tengok..ada satu kat rumah
tp tulisan kecit sgt

Hanida Moss said...

cantiknyaa....

eDdY said...

comel sgt kaler Al Quran ni..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger