Online users

Follower

Saturday, February 2, 2013

Laptopku sayang

I've been using this laptop for about 5 years. In 5 years, baru sekali pergi format. Sekarang ni dah macam macam virus ada dalam laptop aku ni. Dulu Rvhost, yang latest punya, pop up bad image.Tak tahu la macam mana boleh lekat virus ni.Nak kata aku cucuk pendrive merata rata, tak ada pulak. So,semalam dah rasa fed up asyik keluar pop up bad image tu. Nak buka new tab pun pop up jugak.Nak kuatkan volume pun keluar jugak pop up tu.Memang sakit hati.Makanya, hari ni nak pergi menghantar kedai untuk format buat kali kedua.Hahaha.Aku tak tahu la laptop korang macam mana. Banyak kali format ke apa.Tapi aku memang sayang lebih la laptop ni pasai beli guna duit sendiri. Lagi satu, laptop ni tak pernah meragam.Ok ja.Except bab virus tu ja la.Tak pernah nak jadi skrin putih ke apa.Sayang laptop lebih lebih. Muaaaahh (Orang kata, jangan kutuk barang kita.Nanti dia merajuk.Dari elok, terus meragam nanti. Kekeke)

Cuma satu je la laptop ni. Nak on kena plug in charger pasal bateri dah rosak.Huhuhu.Nak beli batt baru, ongkosnya tinggi. Duk bertangguh berapa lama dah pasal bateri tu.Sampai sekarang tak juga beli yang baru. Lagi satu, speaker laptop ni problem sikit.Pasang earphone, tapi kat speaker laptop pun dengar juga. Berhantu. So, kalau nak tengok movie ke apa, jangan harap la nak pasang earphone. Tiada guna. Yang penting, boleh update blog. Itu pun dah cukup. Wah. Ada pasang niat nak tukar laptop.Tapi, tunggu la nanti. Angan angan je dulu.Hahaha.

Standard price format laptop berapa ea? 

p/s: Laptopku Compaq Presario V3000

5 comments:

ira_bluebee said...

haiii zack...saya pakai compaq presario V3700.laptop saya pun ade prob kl pakai earphone..bila nak gune earphone saya mute kan kat volume tue n cucuk earphone,alhamdulillah kat speaker laptop xkuar suara dan kat earphone elok jea boleh dgr..cer la try yea...

[z@ck] said...

ira_bluebee..
ye ke? okay! thank you for the tips! =)

ira_bluebee said...

hah nnt update berguna ke tak tips tue kat laptop zack..mana la tau xboleh ke ape kan..almaklum la laptop nie bukan sama perangainya kan hihihihi....

[z@ck] said...

ira_bluebee..
tak try pun lagi pasal tak jumpa letak mana earphone.hehehe..sure akan update nanti.

eDdY said...

pandai ko jaga laptop..5 tahun guna bru skali nak format..power2..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger