Online users

Follower

Tuesday, February 5, 2013

Revisit NZ: Seamarket Wellington

One of the things that you should do when you come to Wellington is to try its fish and chips. This one particularly, from Seamarket has a variety of seafood to choose from. As for myself, I opt for battered fish and chips.Fish fillet dia sangat fresh dan sedap. Mengidam lama dah nak makan fish and chips.So, when I was in Wellington, hentam makan puas puas la.Hohoho. Bear in mind, they charge you for the sauce. Yang ada pun tomato sauce.Payah nak cari chilli sauce in here.Tapi kalau salt and pepper, they give you for free.Take as many as you want.Disebabkan I ni tekak melayu, tak boleh makan benda yang mild mild ni. Aku hentam letak salt and pepper ber sachet sachet. Baru kick. Jangan tiru habit aku ni. Kuat makan masin dan pedas. Huhuhu. Not good.

As for Arif, its his first time.So, dia try ambil battered scallops.Katanya sedap. Aku mana pernah makan scallop ni.Duk tau pasal scallop ni through rancangan masakan orang putih je.Goreng macam tu ja. So Arif kasi aku rasa scallop ni. The flavour is undefined.Tak tahu nak cakap macam mana.Huhuhu.

Here we go. Battered fish and chips. Yang membuatkan kita kenyang is the chips.Besar besar chips dorang.Telan 2 3 dah rasa macam penuh satu mulut.Kalau ada sos cili, konfirm lagi kick!

We ate outside by the roadside.Tak kisah sangat makan tepi jalan pun sebab tak kotor.Plus, sejuk. Sambil sambil cuci mata.Hehehe.

5 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

Amboih..main mengimbau nostalgia makanan ni tak tahan ni. pulak tu fish n chips! aku memang suka fish n chips belah sana, sebab tak pakai breadcrumb. battered kan.dalam seminggu ada dua kali aku makan fish n chips. biasanya tapau makan ngan housemate je. wahahahah

[z@ck] said...

Danial Ikhwan Jaafar..
hahaha..sedap kan? nak stay kat sana tak boleh, so kita imbau kembali kenangan lama la..hehehe

Sweetie said...

Samalah Zack! kat UK ni order satu pinggan fish n chip boleh makan 2 orang..

pergi supermarket tgh sayur2an dan buah2an murah... 1 pound saja.

[z@ck] said...

Sweetie..
kan? haa..makan pulak time panas2..memang masyuk.

eDdY said...

mmg sumer org putih ni x reti makan pedas..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger