Online users

Follower

Monday, March 18, 2013

Gaji

Syoknya gaji dah masuk! Actually, aku pun tak sangka akan dapat seawal ni. Sebab selalu kalau baru masuk kerja ni, gaji tertunggak sampai 2 3 bulan. Kebetulan tadi draw duit, sekali tengok balance koi banyak.Aik.Suspens gila.Takut orang tersalah bank in ke apa kan. Balik rumah, terus check maybank2u. Description yang ditulis untuk amount yang banyak tu ialah "SVR GIRO CR". Jadah apa la menatang tu. Google punya google, description tu dari interbank punya transaction. Still tak puas hati dengan jawapan google.Aku pun buat la kira kira. Tolak EPF 11%, ngam ngam soi tepat dengan jangkaan gaji yang akan aku dapat. Ya Allah.Syoknya rasa.Macam ni noh perasaan bila gaji masuk. Kerja nak senyum 24 hours.Hati rasa banyak senang oooo.

Dikesempatan ini, ingin ku ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada akak kerani sekolahku yang sangat cekap dan efisyen dalam melaksanakan tugas. Keep up the good work. Ni yang makin bertambah sayang kat akak kerani ni. Esok nak pi jumpa peluk cium depa banyak banyak.Hihihi.

p/s: Gaji guru ganti masuk through akaun bank.No payslip. Bila nak tahu gaji masuk? Kena selalu check la akaun bank tu.Hehehe.

6 comments:

Anonymous said...

ishkkk .. awai nya dapat gaji. Orang yang kerja tetap pun kena tunggu akhir bulan .... lebih baik jadi guru ganti dari guru tetap ye

Sweetie said...

z@ck! belanja... malam sok cheq turun Kedah noh....hihihi...

Irfa said...

amboi..dan dan sayang akak kerani ;)
alhamdulillah..dapat awal abis awal
akak le tu..huhu

Judiene said...

Boleh la belanja. Sat aku pi sana. Hehe.

p/s: Lama tak mai sini. :-)

aReLaN said...

satu perasaan cukup indah bila dapat gaji.hehehe

eDdY said...

yeaaa..aku pon da pernah merasai perasaan tu..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger