Online users

Follower

Tuesday, April 9, 2013

Baby alaf 21

Penangan baby alaf 21.

I was holding my 'cokia' hp and one of my students perasan and asked me,

Teacher, kenapa teacher tak pakai hp yang touch screen?
*Terkedu* Teacher tak ada duit nak beli hp yang mahal mahal. Ini ja yang teacher mampu. Teacher miskin.
Oooo..

Budak sekarang ni boleh dikatakan keluar ja dari perut mak, dah tahu handle gadget. You name it.Ipad, tab, laptop, semua dorang tahu.Kena yang loaded, siap ada ipad sendiri lagi. Hebat. Untunglah mampu nak pakai benda mahal macam tu. Aku ni angan angan nak merasa benda touch screen tu ada, cuma masa dan kedudukan kewangan sekarang tak mengizinkan lagi nak bertouch screen ni. Huhuhu. Tunggu la sepuluh tahun lagi kot.

Esok ada Hari Kokurikulum Bahasa Inggeris peringkat PKG. So, our school will be participating in action song, story telling and public speaking. Hope the two-week-non-stop practice will be paid off tomorrow. Budak budak yang nak bertanding, cikgu pulak yang nervous teruk. Takut depa buat silap, lupa step etc. Huhuhu.


Oh.By the way, last Saturday my little Boa diservis untuk kali pertama. Alhamdulillah, Boa is in good condition. Napa nama Boa? Hampa pi tanya mat arep pasal dia yang kasi nama. Duk sebut setiap hari sampai dah melekat nama tu. Syukurlah kereta tak ada problem apa pun. Ada aku baca komen orang pasal kereta ni, waktu baru dapat macam macam masalah timbul. Itu tak kena, ini tak kena. So far, Boa is behaving well. Ada yang cakap kereta baru ni tak boleh speed lebih 100km.Pasal enjin baru lagi. Ada setengah kata, elok bawa lebih 100km.Nak test enjin baru.Aku pun konpius mana satu yang betul.

Anyway, take care semua.Nak layan Runningman dulu. Chao chin chauuuu.

8 comments:

MESSYSERABUT said...

boa ni yang aku selisih time nak pi aloq setaq. boa otw ke jitra tak silap. kihkihkih... siap nmpk driver dia lagi. excited bila tgk victoria university sticker there.

[z@ck] said...

MESSYSERABUT..
wah..bila masa ni selisih? awat tak hon? hahaha

MESSYSERABUT said...

lupa dah. weekend hari tu la. member tak caya tu keta kak zack tu yang dok ligan tu. keta banyak malas nak hon2 pencemaran bunyi. cewahhh...

ada van de kamp said...

hai boaa

Anonymous said...

[url=http://appcases.ru/index.php?route=product/product&product_id=2208]аксессуары для iphone 3gs[/url] не так уж и сложно, рекомендую!

Anonymous said...

wahhh siap ada nama lagi .. ermmmmm ... tok dah kenal ker si mat arep ni ?? dia tak membising pula yer cucunya dok berkawan-kawan .. kuar sekali sekala ngan' lelaki ' ??? Kalau anak cucu orang lain .. ermmmmmmm ...

aMoR said...

atas seratus ka rapat meter ka..yg pentin doa nek kenderaan tu kena hapai..

eDdY said...

aku on x pasti sgt..tp ape yg aku dgr keter baru xleh bawak laju2 sgt..sbb enjin masih baru..org kate still dlm tempoh break in..tpi aku pon xtau sgt..apa2 pon jaga la BOA tu baek2..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger