Online users

Follower

Monday, April 1, 2013

Kipas baik punya

Not a single teacher in my school knows that I own a blog. Past few days, this one teacher asked me whether I know how to edit blog. She wanted to put a background music in her blog but she did not know how to do it. Zaman sekarang assignment buat blog. Maju dah. Bagus untuk warga veteran yang baru nak further study. At least they learn how to operate the social media network. As for teenagers macam kita ni, (wah engkau,berangan teenagers lagi.HAHAHA) dah get used to FB, twitter & blog. So, tak jadi masalah kalau mintak create blog ke apa. So, bila akak ni minta tolong letak lagu, aku ajar la. Dulu zaman baru belajar buat blog, pernah sekali dua aku letak lagu. Last last remove sebab diri sendiri rasa annoying bila buka blog sendiri, keluar lagu.Non stop pulak tu. Cayaq taik telinga I.

Godek godek blog akak tu tak sampai 5 minit, siap dah letak lagu. Dia kagum dengan aku. Sebab terer edit blog. Padahal dia tak tahu yang aku ni dah lama bergelumang dalam dunia blog. =P Gila hang nak reveal blog sendiri kat teman sekerja. Memang idok ler. Blog sendiri keluar kat homepage Google Chrome pun cepat cepat tekan tab lain. Segan. Bila dah buh lagu, dia mintak tukar layout,letak link list dll. Tak rasa terbeban sangat sebab benda memang kita dah tahu nak handle.Dia pun willing nak belajar.Siap salin note lagi. So, tak ada la stress sangat nak tolong. Habis kelas hari ni, atas meja aku ada kerepek pisang dan frozen sardin roll. Akak tu belanja. Kira macam upah jugak la tu. Psst..kipas baik punyaaa..

Ingat lagi tak al kisah si A yang mintak tolong aku buatkan powerpoint untuk dia past few weeks? Haa..Tadi makan satu meja dengan dia. Akak yang minta edit blog ni pun ada jugak. Elok sudah makan, tiba tiba si A tanya kat akak tu macam mana perkembangan blog.It happen to be that they are in the same class (PJJ course). Cepat cepat aku blah dari meja makan tu.Takut akak tu tercerita yang aku tolong dia edit blog. Kang kantoi la aku tolong akak tu, tapi tak tolong si A. Ada reason aku tak tolong si A tu. Pasal si A nak terus lepas tangan bagi kerja tu selambak kat aku. Tapi si akak ni dia minta tolong dan belajar buat sendiri. Beza banyak tu.

Kesimpulannya kat sini, kerepek pisang akak tu sedap! Kikiki.

10 comments:

Anonymous said...

Akak suka baca blog cikgu nih... U have the flair for writing.... Ada blog setengah2 tu hatapkan photo jer

aReLaN said...

hohoho...memang tak best je rasa bila orang kita memang kenal cam ofismate tau pasal blog kita. ok la tu. dapat gak benda free kan.

shazika said...

xperlu show off kat office-mate kak..segan nanti hehehehe

NIZAM said...

haha. mcm2 tau. :D meh ckit kerepek tu nk rase. hee

lady lavender said...

blog akak pun tak pernah 'reveal' kat kwn2 yg kenal in person. Semua kwn1 cyber. Alasan : maluuu..hehe..

p/s: baru baca previous entry & baru tahu Z@ack dah takde parents :-(
Al-fatihah buat keduanya. You such a strong girl. Selalu nampak ceria (pandangan personal bila baca blog zack), tapi disebalik tu byk yg terselindung rupanya. Semoga terus ceria & tabah dlm apa jua In Shaa Allah.

Judiene said...

Boleh la mintak hang tolong editkan blog aku nanti eh. Hehe. :-)

Irfa said...

boleh caya ke xde cikgu skolah yg baca?mgkin ada yg baca tp diam2 je ;)
akak x kisah sapa baca tp tlg jangan ulas isi blog itu depan akak

zaity zaliza said...

Rasa rasanya ada yg atau kot Zack, pasal Zack kan pernah keluar majalah. Harus ada yg perasan. tp kalau student tau lagi havoc kot.

tifa anvar said...

Dlm previus entri sblm nie ade ke x zack buat entri psl ur parents?? If x ade blh x buat spcl entri psl ur fmly? Just want to know deeply.
Nice 2 know u. Tq

eDdY said...

tu la kan..kalo tolong org buat mende yg kite mmg tau..x susah pon..senang hati je nak tolong..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger