Online users

Follower

Monday, June 10, 2013

24

Assalamualaikum semua.

Alhamdulillah. Masih lagi bernafas dan diberi kelangsungan hidup pada usia 24 tahun ni. Terima kasih kepada yang meraikan dan wish kat FB. Internet connection kat rumah sangat teruk.So this is what happen during my birthday.

1. Kontrak guru ganti disambung sehingga 31 Ogos 2013. Alhamdulillah. Syukur sangat sangat. Dengan keadaan posting yang tak tahu bila nak dapat, at least ada jugak kerja aku ni. Ada jugak income.

2. Dapat birthday voucher dari Swiss Loo.Sebelum ni pernah buat treatment dengan depa. Sekali je pun. Tak sangka depa boleh bagi jugak voucher. Hohoho. Orang dah bagi, ambil je lah noh. Banyak cekadak pulak Japirah ni. Lepas ni boleh la pi massage lagi kat depa. Tobat sedap amoi tu urut bahu. Habis hilang segala sengal sengal badan.

3. Dapat birthday voucher dari Pixajoy. Weehuuu. Ni yang nak sambut birthday setiap bulan ni. Hahaha.

4. Dapat celebrate birthday dengan siblings dan yang tersayang. Ehem. Sebelum ni tak pernah ada chance nak celebrate sekali. Kali ni bermakna sedikit la birthday even sambut kecik kecik ja. Hehehe. Siap dapat hadiah lagi dari Bang Cik dan Ika. Terharu.

Celebrate kat Santhai.

5. Mat arep is officially a member of Perpustakaan Alor Setar. Hehehe. Dia secara suka rela menjadi ahli. Sebab utama, nak baca buku dari Connelly. Addicted sudah dengan author tu. Dia punya target, nak habiskan baca semua koleksi Connelly. Ni aku pun duk addict tak habis lagi dengan Connelly. So far tak pernah mengecewakan lagi la buku dia. Semua best. Just imagine how happy I am that I finally manage to turn his DOTA addiction to novel lover. Hahaha. At least he can improve his English. Bangga cheq.

Sign up as member. RM 15 je yuran.

Dalam best best, ada juga yang tak best jadi semalam. Hujan turun dengan lebatnya mengakibatkan rumah tok masuk air.Dapur dan depan rumah paling teruk.Jadi kerja pulak 3 beranak duk mencedok ayaq kala senja. Mujurlah hujan berhenti jugak semalam. Kalau tak berhenti? Alamatnya,  satu rumah la bah.Huhuhu. Tok bubuh penghadang ayaq pun tak jalan jugak. Still ayaq masuk. Masalah utama, sistem parit kat rumah tok ni tak berapa elok.

Haru rumah dekat dengan sungai ni.Hujan lebat sikit, air masuk rumah.Wuwuwu.


Last but not least, syukur kepada Tuhan kerana memanjangkan usiaku, memberi rezeki dan merahmati diriku dan keluarga. Doa doakanlah rezeki aku nak kahwin tu cepat ye. Hehehe. Tak sabaq nak menikah dah ni =P

7 comments:

Omu Rice said...

hohoho...behnye...dapat makan kek...

Cik Aien said...

oit zack! tk sabaq nak nengok hang nikah! cepat sikit naa :) AMINNN

lady lavender said...

hepi besday z@ck. Selamat dunia akhirat. Ameenn..

Sweetie said...

HAPPY BIRTHDAY! dear z@ck. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan kesihatan yang baik. Muah!

Kak Ana said...

Happy belated birthday zack. When is it, exactly? Akak pn br je sambut 10 jun, tp umur akak terbalik la ngan umur u hehehe

Cik Fatin Chocoholic said...

HB!!!!.....^_^ follow la kite ye...hee
http://cikfatinchocoholic.blogspot.com/

eDdY said...

dpt sambut dgn tersayang tu la yg paling best kan :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger