Online users

Follower

Thursday, August 15, 2013

Menjelang Syawal

Disclaimer: Entry ni supposed to be posted before raya. Ada some technical error yang membuatkan entry ni tak ter publish. So, layan ja la noh

Assalamualaikum semua. Fuh. Lama tak menaip kat sini. Tup tup tup esok dah nak raya. How time flies. Rasa kejap pulak Ramadhan kali ni. And I am finally in Kedah. Selamat sampai petang Ahad. Dan paling best sekali, dari Segamat ke Alor Setar hanya 8 jam.Mana taknya, Mat arep speed 140. Selepas dihitung kos perjalanan dari Segamat ke Alor Setar, kos minyak campur tol RM 200. Untuk satu hala perjalanan. Itu maintain speed 130-140. Tapi ada jugak kadang kadang bawa 100 ja. Lepas ni kalau kena saman tu, tahu dah la sebab apa. Hahaha.

So hari ni almost semua adik beradik dah ada kat rumah tok. Makanya, bermulalah sesi kerahan tenaga untuk masak besar besaran malam dan pagi esok. We got chicken,lamb,meat and duck. See...semua jenis mamalia ada. Hahaha. Memang menjadi tradisi kat rumah tok ni untuk masak lauk macam kenduri just untuk pagi raya. Malam ni nak grill lamb. My favourite! Tak sabar nak tunggu berbuka kejap lagi.

Dikesempatan ni aku nak mengucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri.Maaf jika aku ada terkasar bahasa dalam blog ni sekaligus buat antara korang offended ke apa. Semoga hari raya ni lebih baik dari sebelum ni. Makan makan jugak tapi jangan overload pulak tau. Hehe.

Kat bawah ni ada a few gambar yang diambil sekitar Ramadhan ni. Sorry, tak tau macam mana nak adjust dia in the middle of entry.Huhu.


I am now active in instagram. So for those yang ada insta, boleh la follow aku at zack9610 

3 comments:

Irfa said...

salam syawal z@ck
i follow ;)

Sweetie said...

Selamat Hari Raya z@ck! Laju betul tu... kalau ikut Lebuh raya Utara Selatan hati-hati kat area Seremban sebelum sampai ke R&R menghala ke KL. Ada polis trafik dan kamera JPJ mengendap kat situ. Saya dah dapat satu surat 'cinta' dari depa. lagi satu kat area Bangi selepas Nilai Memorial and sebelum susur keluar ke Kajang.

eDdY said...

selamat ari raya..walau da terlambat..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger