Online users

Follower

Wednesday, September 4, 2013

Mini zoo

Aku ni masuk sekolah terus replace sorang cikgu pencen ni. Makanya, semua tugas dia aku ambil. One of them is to take care of the mini zoo. Percayalah. Even dah 2 bulan lebih mengajar, aku still tak pusing habis kawasan sekolah tu. Yang aku tahu tuju is kelas yang aku mengajar je. So, bila PK 1 bagi kunci untuk upgrade mini zoo sekolah tu, aku dah blur. Tang mana mini zoo nya. Cari punya cari, rupanya memang mini betul. Aku expect mini zoo ni atas kawasan lapang dan ada haiwan hidup. Rupanya idok. Hanya replika sahaja. Dan dibuat dalam reban ayam yang telah ditransformasikan.

Mini zoo.

Sebelum aku 'upgrade' mini zoo tu, semua binatang terbalik. Kucar kacir keadaannya. Mungkin faktor cuaca yang sering hujan dan angin yang bertiup kuat kot. Sekarang ni Segamat kerap hujan. Minggu ni saja, setiap petang hujan. So, lepas dah susun semula, nampak la mini zoo ni macam hidup semula. Hohoho. Jangan terkejut. Harimau, buaya, angsa, rusa semua hidup satu kawasan. Harmoni sangat. Kahkahkah.

Setiap binatang dilabelkan. Ada satu binatang tu aku konpius. Rubah ke musang ke bear? Last last aku letak rubah. Gasak la. Kalau ada yang tegur nanti, aku betulkan balik. Hehehe.

 Aman damai suasana dalam zoo ni. Tiada langsung pertumpahan darah >_<

4 comments:

suezen said...

comel yoo zoo tu

Irfa said...

hahaha.mati2 akak igt zoo mini tu binatang hidup,rupanya replika je

mmg harmoni sgt,rimau buleh duk sebelah ngan kancil lagi

eDdY said...

haha..sgt harmoni..xder yg dengki mendengki..hehe

tifa anvar said...

Kalaulah dlm realiti pn ade cam nie kan ke best

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger