Online users

Follower

Wednesday, February 11, 2015

Hong Kong Trip : Disneyland (Part 3)

Nak cari makanan halal dalam Disneyland tak susah. Ada disediakan satu restoran halal iaitu Tahitian Terrace Restaurant kat Adventureland. The price is quite pricey. From 100-200HKD. Dia offer Indian Cuisine. Kitorang tak makan pun kat situ sebab lepas dah kenyang melantak fish n chips baru jumpa restoran ni. Time dah lapaq sangat tu, buka la roti gardenia yang kami seludup masuk tu. Ya Allah. Dah penyek dek kena hempap dengan baju Bob. Sobs. Happen to be time tu terjumpa kedai jual fish n chips. Terus je beli. Kena percaya dengan apa yang kita makan. Kalau ragu-ragu, jatuh hukum berdosa makan. Ada satu lagi restoran Halal iaitu Explorer's Club Restaurant kat Mystic Point. Price range from 100-200HKD.

 Antara makanan yang dijual dalam Tahitian Terrace. Kagum kejap dengan cara dorang awet makanan tu. 

We had difficulties to find the prayer room. When we asked the staff, they did not understand what is prayer room. Sampai kena buat action takbir Allahuakbar. Itu pun dorang tak faham. At last, dorang dapat tangkap bila buat action cina pegang colok semayang kat tokong tu. Zzzz. Dorang point ke arah Tahitian Terrace Restaurant. Muka banyak happy la jumpa tempat solat. We went there and it was not a prayer room. It was a toilet. Haish. Kitorang kejar masa time tu sebab dah nak dekat Maghrib. Nak patah balik ke Guest Relation, it took some time to reach there. Buang masa.Tetiba ternampak satu ruang yang terlindung sedikit belakang restoran tu. We took turn to pray there. Hanya berlapikkan ponco sebagai alas. Itu pun staff yang lalu berapa kali warning tak boleh duduk situ as the place is for staff only. Angguk faham tapi ketegaq tak bergerak jugak. 



Rides ni pun boleh tahan gerun jugak. Sayangnya trek tu pendek sangat. Would be much more scarier if the track was longer. Turun dari rides ni semua gelak. Sebab geli perut bila dia naik sampai hujung tu.


Dah menginjak ke senja tu, moh le kita bergerak ke depan Sleeping Beauty Castle. Tuhan je tahu perasaan time tu. Excited baq hang! Nak tengok firework show yang sebelum ni hanya mampu tengok dalam tv ja. 

Subhanallah. Cantik sangat fireworks show ni. Enjoy sangat malam tu. Diiringi lagu Disney daripada semua characters, soundtrack yang sangat best..boleh buat kita rasa macam dalam fairytale sangat.














Malam baru sempat nak amik gambar gate ni. Sebab siang tadi berperang dengan hujan.Huhuhu. 

1 comments:

Danial Jaafar said...

Masa tengok Lion King tu, aku rasa sebak semacam. Hahaha maybe childhood dream menjadi kenyataan. 😭

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger