Online users

Follower

Wednesday, May 13, 2009

3 hari lagi

Kawan-kawan, lagi 3 hari.

3 hari lagi kawan-kawan.

Lagi 3 hari kawan-kawan.

Kawan, lagi 3 hari kawan.

Ini bukan piece of lyrics ye.Ada beza ke ayat-ayat kat atas ni? Dari segi semantiknya, sama.Tetapi, syntaktiknya tak sama.Crap.Ni semua gara-gara exam yang bakal kunjung tiba 18 Mei ni.Terlalu banyak input.Sampai tulis blog pun ada unsur-unsur Linguistics.Woho.Nampak la macam educated sikit kan.

3 hari lagi aku akan sambut hari aku.Bukan birthday aku la.Tapi, Hari Guru.Wah.Belum jadi cikgu dah ada feel cikgu gitu.Semangat ok.Jadi, kepada teman-teman seperjuangan, aku buat pre-wish la kat korang ek.Takut aku tak sempat pos on 16th May nanti.Selamat Hari Guru.Walaupun kau tak graduate jadi cikgu lagi, but still, kau dah pegang title "Teacher Trainee".Ha.Ada juga bunyi teacher kan.

Jangan dilupakan kepada cikgu-cikgu kau yang banyak berjasa.Aku bagi reminder awal-awal kat kau.Jangan lupa set alarm tau.Tepat je pukul 12 malam, kau message cikgu kau.Mesti dia bangga gila dapat anak murid macam kau.Or dia akan rasa annoying gila sebab kau kacau dia tengah nyenyak tidur. =)

Aku sempat google tadi pasal sambutan Hari Guru 2009. Maka, ini yang aku jumpa.

Lokasi sambutan : Dewan Utama Taman Tamadun Islam, Pulau Wan Man, Kuala Terengganu

Tema : Guru Pembina Negara Bangsa

Acara-acara yang akan dianjurkan sempena dengan majlis pelancaran ialah:
  • Pameran Pendidikan pada 13 – 17 Mei 2009 di Terengganu Trade Centre
  • Bahas Guru pada 15 Mei 2009 (jam 0900) di Institut Perguruan Dato’ Razali Ismail
  • Forum Pendidikan pada 15 Mei 2009 (jam1500) di Wisma Darul Iman
Tahun ini, sambutan buat kat Terengganu.Macam gempak je.Tak tahu la sebenarnya macam mana.Kita tunggu je la ye.

p/s :Is it necessary for us to give present to our teachers as a token of appreciation? What say u?

7 comments:

mimi mimi. said...

selamat hari guru untok aku...hukhuk

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

selamat pagi cikgu!!
selamat hari guru ya..

adawiah.zaini said...

teacher ada ckp slmt hari guru kt teacher zack. hehehe

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

same here,, happy teacher day to u and me also Future Teacher!!

acapabdulrahim said...

owh IPSAH. bestnye. bakal cikgu. ;)

selamat hari guru, cikgu zack! :D

Cx Bob said...

exam la ngoks...
haha

Mr Daha said...

Selamat Hari Guru wat Zack, Aku dan semua rakan2 seperjuanganku.. :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger