Online users

Follower

Thursday, June 25, 2009

Saya bukan sengaja

F : Fira wat pe ?
Aku : Tgh on9.
F : Aik o9 kt ne? Maen pe?
Aku : Kt mktb la.Maen fb.
F :Oo.x ajak kte maen pn ye..de byk kwn x?
Aku : Erm..rmi kwn2 skola je.
F : Mmbe abg dia bru bt kwn dia ada 15000 org..smpi dia mls approve org dh
Aku :Mesti dia glamer la 2.Xpun hensem.Sbb 2 rmi add dia.
F : X hencem pn..gmuk je..hehe..Ada pe yg bez kt fb?
Aku : Byk kuiz sengal.
F : Kuiz pe ?
Aku : Kuiz jumlah hantran la, psgn secocok la.byk lg la.
F : Fira buh pic pe? Abg nk tgk bley?
Aku : Buh pic muka sndri la.Xkan nk buh muka dia lak.Hahaha.
F : Eleh..ye la.
Aku : Alaa..xyah la tgk.Bukan ad pape pn kt fb 2..
F : Pa pe je la.
Aku : Lg pun wak bukan peduli da pasal saya.
F : Abg malas sembang ngn fira..Fira kerek ngn abg.K daa..

Kerek ke aku? Aduh..Susah betul la.Bila layan elok-elok dia kata kerek.And we ended up fighting.Again.Douh.Bosan.Maybe sebab aku bahasakan diri aku 'saya' and 'awak' kot.Sebab tu kena cop kerek.Macam budak-budak. (T T)

Kata putus dah diberikan.Aku malas nak fikir pasal cintan cintun ni buat masa sekarang.Aku hormat dia sebagai kawan dan aku harap dia pun macam tu.Luka dulu still berdarah lagi.Aku takut nak get into relationship balik, takut kena dump lagi.Huhuhu.Even nampak betul dia still sayang aku, slow-slow la beb.Kalau jodoh tak kemana.Cis.Selalu ulang ayat ni tiap kali post pasal dia.Hahaha.Btol pe.Kena percaya pada takdir.Balik dari NZ baru fikir balik pasal benda ni.

Faiz, study lek lok.Kumpul harta dulu ok.Nanti baru kita kahwin ye.Sori kalau keputusan saya ni awak tak boleh terima.Saya still sayang awak.Cuma ini bukan masa yang sesuai untuk get back into relationship.Kejar cita-cita dulu.Saya nak tengok awak jadi aircraft engineer.Saya bukan sengaja nak lukakan hati awak, malah hati saya pun terluka sebenarnya waktu buat decision ni.Ini untuk kebaikan kita bersama.Bersabarlah sayang.

p/s : Huhu..sedih la pulak.Jiwa kena kental demi kebahagiaan bersama bukan.

p/s/s : Teacher + aircraft engineer = ? ? ?

14 comments:

QisTina said...

zack anda ditagged oleh kuceng sepi!!

mamma mia! said...

hoho

princess hearty said...

cinta bla terlepas, blh cr balik,
cita2 bila terlepas....?
huhu... sbar ye....

[z@ck] said...

qistina : why me?? huwa!!

mamma mia : hehe

princess hearty : btol 2..fikir ms depan juga..kang after kawin makan pasir..

DeVoTeD LiLy said...

pirahhh... bagos2 ang lyn camtu..
br die tao erti mnyesal tnggalkan ang..
keh3..
klu ang layan baek pnya..
t die pjak kepala...
buat mcm ta tergugat pon die ta da..

DoDu@HaHA said...

tak baik laaaa... tapi bagos.... kalau jadi baik mungkin tak bagos... so....

jadilah insan yang baik dan bagos..

weeeengg~~

[z@ck] said...

devoted lily : erm..aku bukan nak layan dia kerek2..cuma ak kena set boundary btween us..

Dodu@haha : apa yg ko merepek ni dodu.akupn konpius..huuu..

iNsaN BiaSa said...

huhuu..xpe yang..ade jodoh xkemana..(ayat ni lg..)percaya pd Dia yer..

antara cita2 dan cinta..Cita2 harus diutamakan...=)

CiP FaRAh said...

tiga perkataan je...

kumbang bukan seekor

=P

*f@ryh@* said...

teacher + engineer = teneer...apakah makna itu..haha.ada ke perkataan ni??

Luth Textile said...

wakakaka..

i.Z.z.A.t.Y said...

waaaa.crius br tau ko break up blk.

adawiah.zaini said...

lawak la ieha pnya persamaan.
teacher+engineer = teneer.
hikhik

NaZiM AbD MaLek said...

lyke zack mcm lembu2...heee
xsempat nk jumpa ritu ehh...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger