Online users

Follower

Wednesday, June 24, 2009

sebijik cekodok yang dibelah empat

Hari ini aku puasa sunat 1 Rejab.Hoh..Terasa penat teramat.Yo la.Sebelum ni aku sumbat macam-macam makanan.Jadi, bila baru tak makan sehari, terasa macam tak lengkap hidup.Hahaha.Alasan.Kena biasakan diri ni.Ramadhan dah dekat.Time ni lah baru nak hargai makanan segala.Tengok coklat sebijik sekupang pun da cukup terliur da.Huhu.Effect yang paling ketara is tidur tak ingat dunia dari pukul 12.30tgh-5.30ptg. Bangun-bangun terus bengong kepala otak.Rasain lo!

Time dalam kelas tadi, kitorang ada sembang-sembang pasal citer baru kat tv.Datin WanAbe yang suka repeat sentence sampai 3 kali mengalahkan citer Adi dan Ayah dimana mak Adi ulang sentence 2 kali je.Kebanggaan yang melampau-lampau terhadap kereta Mercedez dimana suami dia hanya dibenarkan drive tak melebihi 40km/j di jalan raya.Pandu cermat jiwa selamat la konon.Paling tak boleh blah, breakfast makan sebijik cekodok yang dibelah empat.Si suami pula dipaksa pakai napkin makan segala.Sungguh datin wannabe la.

Cerita Bionik dimana hero, Kamal Adli menjadi pujaan hatiku.Charming! Suka watak kawan dia yang sengal and kaki perempuan tu.Aku tak ingat nama dia.Walaupun Fizow hensem, tapi sebab watak dia jahat dalam cerita ni, aku terus menyampah.Hehehe.Cerita cinta kampus macam ni semua budak U suka tengok kan.Kalau betul la Bionik wujud kan best.

Dah sembang pasal Kamal Adli, teringat cerita Zati dan Si Mawas yang macam konpius di kepala otak aku.Aku tak ikut sangat cerita ni.Tapi sebab ada Kamal Adli, aku tengok gak.Duk tunggu muka dia keluar.Hahaha.Pengkritik lain, Farah, Kema, Mona dan Wani cakap plot cerita entah pape.Nenek kebayan pakai handphone segala.Macam tak logik je.Si Liyana Jasmay nampak cam playwood dalam cerita ni.Skinny sangat.Nasib baik comel.

Beralih ke sinetron pula, cerita Upik Abu dan Laura.Ya ampun.Gambar ni memang buat aku pecah perut.Dengan watak si Laura yang perasan kaya dan suka cakap orang putih segedik-gediknya.Muncung mulut sampai ke laut.Antara dialog yang selalu disebut 'Oh My God, please help me, tolong gue!' Serius menyampah.Tapi at the same time lawak.Mak Laura yang hidung serupa serombong asap, bibir kalah Angelina Jolie.Cakap gila kasar.Watak dia pun bez gak.Tante kawan Laura pun boleh tahan lawak gak.

Sekian sahaja untuk review cerita minggu ini.Hoh. Sejam lagi nak buka puasa.Yeay!

p/s : Nasi goreng ayam Ahsan Sani sedap woo..

23 comments:

Att Ashburn said...

haha..slamat berbuka..
sy pun puasa gak...
eh laura tu cute la..
die ckp english byk sbb die mix german..x bape reti ckp indon huhu

DeVoTeD LiLy said...

weyh adek aku sebot..
oh my joshhh...
ingt ikan josh ke hape ...
ngonggg..

DoDu@HaHA said...

hahaha.. banyak tol review cter... tp yang upik abu dan laura tu memang laayaaaannnn.. hahaha..

gedikksss kaauuu!!

anonymous said...

haha.. aku suka ar citer upik abu dan laura.. ak nyampah gak ngn minah tue. tapi aku suka slang dia.. "oh, my GOd... bunyi pekat2 siam gitu

-itu gadis- said...

citer datin wanabe..best giler..lwak sengal..hahaha

lucky said...

slamat bbuka..

ps : bile pose.. air kosong pon nmpk cm sdap.. heheh.. :P

adawiah.zaini said...

oooo my god!! i like laura. hahaha

L!@ ZaRa said...

nama mamat ensem kaki pompuan kwn kpd kamal adli lm citer tue ialah ady atopon SHAH JAZIE ( nama betui ) kalo x silap.:)

mr ridhi said...

ak skew liyana..sweet sgt..

mamma mia! said...

hehe,, oh kamal adli.. =)
oh abg tudm.. hahaha
napsu napsu

*f@ryh@* said...

upik abu dan laura memang sengal..sgt gediks si laura tu..best la cite zati n si mawas tu..layan je sume cite kat umah

QisTina said...

saye suke laura!!
she's so cute!!
laura memang padan ngan lucky.
ya ampun windu nak tgk cite tu.

princess hearty said...

skali ak baca dh mcm dok ngumpat. hehe... weyh.. posa weyh....

kema hafilah said...

nasik grg ayam 2 kt na haa???hehehe

[z@ck] said...

Att Ashburn : Laa..ye ke..br tau..

devoted lily : adik ang x cukup gg kot..sbb 2 bunyi josh..hahaha

dodu@haha: haa..suka la gedik2 ni.. =)

[z@ck] said...

itu gadis : mmg sengal..

lucky : burp..kenyang makan nasi goreng ayam AHSAN..hehe

adawiah.zaini : erk.hahaha

[z@ck] said...

Lia Zara : thanks 4 da info! =)

mr ridhi : ko nak bt awek x? meh nak tlg rekemen.kawan aku tuh..hahaha

mammamia : ha..x lama la 2 ngn abg tudm lak..hahaha

[z@ck] said...

faryha : kita xde Astro kt umah.layan je gmbr kt tv3 tuh..heheh

qistina : ha..Lucky! br ingt nama mamat tuh..

princess hearty : hahaha..duniawi btol.

[z@ck] said...

kema : alaa..dpan mktb ak ja..mai la try mkn..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

posa nyek bagus..akak jerk xsempat nak posa rejab nie..uzur..huhuhu...klakar jugak kan citer datin wan abe tue..tapi akak tengok kejap2 jerk sebab layan CSI..hehhehe

cik lubakpink said...

argh..
mympah gile tgok cite upik abu dan laura tue..
gedik sgt..
xbley trime2..
haha..
ira tgok gak citer zati dan mawas tue..
mule2 kte citer tue citer bodh sbb mcm xlogik kn..
alih2 tgok liyana jasmay yg blakun..
trus jer jdi pnuntun stia..
die cute lorh..
haha..

[z@ck] said...

purplelicious love : xpe..next 1 rejab posa ea..hehehe

ciklubakpink : yup..dia cute..cuma sora dia kurang sedap untuk jd pnyanyi..hihihi

EIPUL said...

owh macam bangang melantun jek cite Datin WanAbe tu, aku tak pernah tgk pun. Nanti lah kalau aku tak dek keje aku tgk. Hahaha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger