Online users

Follower

Tuesday, June 23, 2009

Teruskan jual mahal..

Sayangku,
Kau kata jangan cari kau lagi..
Jangan call kau lagi..
Kau menyesal kembali kepadaku..
Kerna kau rasa aku tetap tidak berubah..
Kau anggap aku selalu cari gaduh..
Ya..mungkin betul apa yang kau cakap..
Setiap kali kau cuba bermesra dengan ku..menggedik dengan ku..
Ku bersikap dingin dengan kau..
Kau kata lagi yang aku berubah semenjak kita berpisah dulu..

Demi menghormati keputusan kau..
Aku cuba menahan diri dari call kau..
Tiada sebarang komunikasi antara kita..
Itu yang kau nak kan..
Cuba menerima hakikat yang kita tak sehaluan lagi..
Yang kau bukan lagi hak mutlak aku..

Ya,betul..
Aku jadi sangsi dengan kau..
Aku tahu kau tak ada girl lain..
Aku tahu kau ada aku seorang sahaja..
Cewah..aku perasan..

Cuma..
Aku tak tahu kenapa..
Aku rasa kau tak serius dalam hubungan ini..
Mungkin juga salah aku menerima kau kembali dalam hidupku..
Biarpun walau seketika..
Mungkin juga aku belum bersedia untuk jadi milik kau..
Aku masih keliru dengan semua ini..

Susah..susah..susah..

Aku sibukkan diri aku dengan novel-novel..
Dengan harapan kau tak akan masuk dalam kotak pikiranku ni..
Serabut tau tak..
Kemana-mana pergi nampak muka kau..

Susah..susah..susah..

Tiba-tiba suatu hari..di tepi pool..tanpa diduga..
Aku dapat call dari kau..
Kaki aku berhenti berjalan..
Jantung berdegup kencang..
Tangan diserang parkinson..
Badan terloncat-loncat..
Apa nak buat..Ku biarkan call kau jadi miss call..
Aku jadi berat mulut nak sembang dengan kau..
Biarpun aku rindu nak dengar suara kau..
Yang ala-ala seksi tu..
Aku buat jual mahal..
Saja nak tengok reaksi kau macam mana...

Lepas 5 minit..
Aku mula menyesal tak angkat call kau..
Tapi dorang cakap tak payah fikir pasal kau..
Teruskan jual mahal..
Ye..jual mahal..
Sampai ke malam aku tertanya-tanya kenapa kau call aku..
Setelah sekian lama kau senyap membisu..
Tika mulut kecoh bergosip dengan dorang..
Kau hantar message..
Aku biarkan ego merajai diri..
Aku tak reply message kau..
Tengah malam sikit baru aku reply..
Berharap kau reply balik..
Tapi tak pun..
Hampa..terus pergi tidur..

Susah..susah..susah...

Aku mengaku kau masih di hatiku..
Cuma aku belum nampak lagi keserasian antara kita..
Mungkin lebih elok kita begini..
Hanya berkawan..
Kau masih bahasakan diri kau 'abang' denganku..
Pelik..mungkin kau masih sayang padaku..
Hahaha..aku juga begitu..

Aku dah maafkan segala kesilapan kau..
Dan aku berharap..
Kau juga begitu..
Aku doakan yang terbaik untuk kau..
Pergi la kau mengejar cita-cita kau dulu..
Menjadi seorang jurutera tersohor negara..

Sayangku..
Masa akan menentukan segalanya..
Sama ada aku milik mu atau tidak..

-zafirah-

18 comments:

princess hearty said...

haish,,
sedih ni..
sob3..
jgn sedih2 ceq no...

DeVoTeD LiLy said...

br aku phm..
knape bile da clash asek tingt..
rupenya sume same..
oo ok ta patot mara..
huhuhuhu..

syafawani said...

la cek..awat lagu tu..huhu..em apa pon bagus la da maafkan dia kn..be strong ya!kalu ada jodoh tu xkemana jugak kn..:)selamaatt..

Ilham Liyana said...

weyh jiwangnya.
adehs.
sabaq na pirah.
mula mmg cmni.
lama2 nnt u'll get used to it.
cheers! :)

RoSe_ViOleTE said...

hmmm
sush kan bila dah syg...

xpe...sabar2..
jodoh menentukan segalanya..

DoDu@HaHA said...

sometimes, the wrong thing we've done is the best decision we've ever make..

Just have trust in what u're doing..

Nice writing..

Sangat penuh emosi.. huhu..

ekyndelisya said...

pirahhh
i love u toooo

*tibatiba*

=.=''

Atan said...

uh uh uh tisu please...

...aRa... said...

biasala tu lelaki.....mmg diorg akn cntact kta bla da clash...bnda ni tplang pada pirah nak lyan blik ke x...:)

shedah and fakhri said...

hoh??? aku ktgalan lg?? haha

Achip~

mamma mia! said...

hoho ho liau waaa...

adawiah.zaini said...

sorry zack.

ekyndelisya said...

pirahhh
I LOVE U TOOOOOOO

*TIBATIBA*

sha sha =) said...

ouh zack.

lets move on! :D

[z@ck] said...

princess hearty : saje nk feelin jiwang2...hehehe

devoted lily : cinta pertama tu..

syafawani : thank you !

Ilham liyana : thanks darl!

[z@ck] said...

Rose Violete : hurm btol tu..susah benar..

Dodu@Haha : yup.never regret of the past.pengalaman mematangkan kita rite..

ekyn delisya : waah..lap u 3 4 5..

[z@ck] said...

Atan : g beli kt tesco.

ara : btol tu.ego je lebih. =P

mammamia : ho liau balik.

adawiah.zaini : awat sorry lak?? hurm..

[z@ck] said...

sha sha : yeah girl..move on.buck up!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger