Online users

Follower

Monday, June 29, 2009

senang ke nak jadi cikgu?


Pergh. Hari ini kelas non-stop dari pukul 8 sampai 1 ptg.Rehat sejam, pastu sambung lagi mass lecture waktu tengahari rembang.Aircond rosak, sejam menggelupur panas dalam dewan tadi.Dugaan berpuasa betul la.Ceh.Saja nak highlight yang aku puasa lagi hari ni.Terkedek-kedek nak habiskan puasa ganti lagi 5 hari.Jangan tiru tabiat aku yang suka ganti puasa last minute.Tak elok.Hihihi.

Korang ingat senang ke nak jadi cikgu? Susah woo..setakat ada "knowledge face" (bak kata Mr.Nukman) je tak cukup.Kena belajar macam-macam lagi.Nak kena tahu segala macam teori.Dressing mesti kemas.Kalau baju colour pink, brooch,kasut dan tudung pun mesti pink.Baru matching.Sebab tu gaji cikgu tak pernah cukup.Duk perabis nak berhias diri segala.Tambah-tambah bagi yang single.Macam I.Hahaha.Gediks.Kalau lelaki, kena rambut pendek.Kau nak rambut panjang, pergi masuk Akademi Fantasia.Kau nak smooking dalam kawasan sekolah, make sure student tak nampak.If tak, naya kau kena menjawab dengan dorang.Budak-budak zaman sekarang makin cerdik.

Esok, ada match netball dengan budak KMPP.Rasa macam berat punggung ja nak turun training.Lagi pun, aku puasa.Haha.Tak boleh woo penat-penat time puasa.Kang pengsan siapa nak angkat.Elin,ang pun turut serta ok.Jangan nak ngelat-ngelat.

p/s : Lauk berbuka puasa hari ni ialah telur bistik.Terbaik punya.

16 comments:

azuan said...

huk3...
memang susah lagik2 nak layan kerenah budak2...

farah haris said...

sbenanye kene highlight yg single tu. mcm saya juga. miahahaha

Arteta said...

ceh bajet star player netball nak trn ke dak?
hahaha

adawiah.zaini said...

ha ah. ingat sng ke nk jd cikgu? pening la cne nk mngajar bdk2 ni. sndiri pnya grammar pn terhegeh2 lg. cewah

mamma mia! said...

igt sng ke nk jd single???
*tetibe emo. hahaahahaha

Luth Textile said...

aiseh,
jadi cikgu kena suma warna pink kah? jangan2.. nt budak tengok je, xtakut kat cikgu comel warna pink

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

susah kan jadi seorang pendidik nie..apapun all the best..teringat zaman2 sekolah dlu..akak la paling kuat melawan cikgu..sebab tue akak xnak jadi cikgu takut dpat balasan..anak murid melawan akak lak..xsanggup cheq oiii..heheheheheh

QisTina said...

jadi cikgu mmg susah,
sume bende nak tau,
sejarah, agama, ntah ape2 theory lah,
huhu..
pening2..

sha sha =) said...

ohoi.. korg wat apa nie?
praktikal ke??

[z@ck] said...

Azuan : memang susah! even lum jd ckgu lg..da trasa aura ssah.. =(

farah haris : jom buka kelab single ladies..hehehe

Arteta :Hoiii..ktuk aku nmpk.mentang2 le dia olahragawan.pelekeh cek nmpk..siap ang nnt!

[z@ck] said...

adawiah zaini : i had been to..or i have been to..ish..konpius! hehehe

mammamia : tibe2 ja...hahaha.kuar topik weyh.

luth textile : br la anak murid pay attention lebih kt kita kalau kita comel.hahaha

[z@ck] said...

purplelicious : Ha..tau pun..ooo..kuat rebel ek time kecik..piap kang..

qistina : napa ek kena tau semua tu..kita apply ke nnt..hehehe

sha sha : lum ROS lagi..tp kitorg ad blaja subjek pasal classroom management..

Pamee CliQue said...

tau xpe...
susah wooo nak jd cekgu...
nsble aku garang kat sekolah..
kalo x mcm mane la budak aku..
ohoooOO

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

tu ah tapi gaji cikgu tak naek2 jugak kan kan kan

[z@ck] said...

Pamee Clique : garang ke? x caya la..hahaha

Richeal Phil : betul!

Norazlaili said...

sesungguhnya sifat mahu melawan sesama rakan guru telah wujud masa dok study agi..
lau dah jadi cikgu mahu sentap gak nyah beli barang2...
sume nak match..
bila nak yimpan nak nikah...
heeee:)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger