Online users

Follower

Tuesday, July 7, 2009

Laicikang tanpa pewarna

"Berg-berg" tu double chin ya tuan-tuan dan puan-puan.Term yang aku belajar dari Faiz.

Disebabkan Wan kempunan nak makan yong tau fu dan sate, demi memenuhi kehendak nafsu puasa nya, kami pergi makan dekat Jam Besar.After maghrib, dalam pukul 7.50 malam,off we go.

Sampai je kat sana, aku recommend this one stall yang kedudukannya di tengah-tengah.Sate dan laicikang dia sedap.Number 1.Aku setakat order Nasi Goreng Ikan Masin, teh o ais dan 5 cucuk sate ayam.Tu pun tak larat nak habis.Senak perut chek.

Wan mencetuskan kekecohan apabila meminta laicikang tanpa pewarna kat mamat kedai tu.Aku macam pelik gak apasal dia request macam tu.Bukan laicikang memang tak taruk pewarna ke.Akibat request mengada-ngada dia, budak yang hantar laicikang perli Wan balik.

" Laicikang memang tak bubuh pewarna kak"

Amik ko.Kena sebijik.Tsk. (T T)

Yang dalam bulatan tu la laicikang tanpa pewarna Wan.

Mee Sup Ky terbaik punya.Licin dia sental.

Kema cerewet sikit bab makan-makan ni.Tak boleh tengok yang berlemak sikit, terus tak lalu.

Makan pun sempat senyum lagi.

Lepas makan, Wan dan Ada singgah klinik, nak check mata.Aku pula pergi withdraw money kat BSN dengan Kema dan Ky.Masuk Kamdar, rambang mata tengok kain.Oh..cantik ok.Fikir time sekarang dah dekat nak raya, tailor dah tak amik tempahan dah, so aku tak beli.Kalau tak, dah lama sebat.Kami pulang dengan hati yang girang dan perut yang memboyot.Hahaha.

p/s :Elaun banyak boleh la nak makan besar.Tunggu la bulan 10 nanti, konfirm makan sardin ja.

20 comments:

suezensuzanna said...

wahhhh..mkn besarrrr sedap2

mamma mia! said...

oh no. my selendang is senget

Mr Daha said...

HAHAHAHA... laicikang tanpa pewarna? first time aku dengar. ha3.. :D

Ko kata tailor xamek tempahan da? mak ai.. puasa pn belom.. abes la cmni.. gne baju 3 taun lepas la aku. :D

[z@ck] said...

suezensuzana : kami sudah boroi akibat sumbat makanan yg byk! haha

mamma mia: ko pun senget gak.hahaha

mr daha: ko ingt tailor tu nak bt bj ko je ke...hehehe

QisTina said...

when it comes to foood.
memang besh.
heheh..

cik lubakpink said...

first time dgr org sbo0t berg-berg..
haha..

RoSe_ViOleTE said...

waaahhhh...!!

makannn...hik3...
blanje le org kt sini skali...
wee~~

DeVoTeD LiLy said...

weyh aku ase mmbr ang konpius tu..
die ingt ABC kot..
hahah

shedah and fakhri said...

hhahaha
lawaknya
laicikang takda warna
pelik2

weyh berbelas2 tahun duk sp,sumpah aku tak penah mkn kt ctu
bhahaha
-shedah-

[z@ck] said...

Qistina : tau x pe..hahaha..

cik lubakpink : comel kan..hihi

Rose Violete :ouh bley saja..yg penting jgn lebih 5 hengget..haha

[z@ck] said...

Devoted lily : dia x konpius...mmg dia mksdkan laicikang tu..sbb b4 ni dia makan ad org ltak pwarna..haha

shedah: huih..btoi ka? rugi2..lpas ni kena p try skali..

Luth Textile said...

wakakaka...
apasai makan kt situ ja zafirah? Bukan ada class makan kt situ.. hikhikhik.. lencikang mmg takdak pewarna, bukannya ais kacang.. ahhaha

[z@ck] said...

luth textile: sy x mmpu cm wak..huuu..mkn kt c2 ja la..nk msuk Kenny pn pkir 2 kali

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah makan kat jam besaq...lama xmakan kat c2...yong tau fu kedai kat tgh2 skit tue mmg world kan...

lucky said...

uittt.. lju tol update.. hoho..

adawiah.zaini said...

sate dia x sedap.

LaLa said...

baru makan sate smalam yok,heaven!

out of topic : cuti 2 bulan dok rumah jaa x pi mana

Hannanika Chan said...

hey, sate yang ujung tu sedap! :P

[z@ck] said...

purplelicious : Mmg WORLD!! hehehe

lucky : Saya GB..gila blog..hahaha

adawiah.zaini : pembetulan.sate daging tak sedap.hihihi

[z@ck] said...

lala : klu mai belah2 Sp, dtg la kat zack.hihihi

hannanika chan:ye ke? ujung mana? kiri or kanan?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger