Online users

Follower

Wednesday, August 26, 2009

Cursor dipanggil jarum


Bila golongan veteran pegang laptop dan cuba menjadi celik IT..
Cursor dipanggil jarum. Jarum peniti ke mak ndak? Mungkin anak panah tu bagi dia nampak macam jarum yang dia guna kat rumah untuk jahit curtain kot. Hahaha.
Bila nak play lagu Aizat kat folder Malay songs..

" Kat mana nak 'ketuk' bagi boleh main lagu ni? " 'Ketuk' tu refer kepada 'klik'.
Menangis aku kalau diberi peluang untuk mengajar golongan ni bab-bab komputer. Memang kelakar. Kesabaran harus tinggi ye kawan-kawan. Nampak tak kepentingan diberi pendedahan awal tentang penggunaan komputer? Kalau tak, end up jadi macam mak ndak aku ni.

Tapi, aku kagum juga la sebab dia pandai adjust volume kat keyboard Compaq. Muka bangga gila.Hehehe. Go mak ndak!

19 comments:

~ceRRy beRRy~ said...

hehehe..
kire terer la tuh...
nsb bek mak ndak x lari sbb ada tikus kat ur lappy..
heheh..

<< s| tED| >> said...

ekekekekek.. kira ok lah dia nak belajar.
aku pun. kalau di beri peluang ajar warga2 ini aku tolak . sbb aku xde tahap kesabaran tinggi!

suezensuzanna said...

hehehe....lain org..lain pemahaman dorg

adawiah.zaini said...

mak aku terer komputer. hehehehe

vInA said...

wah!
terer la tuh..ehe..

sha89 said...

hoo....chaiyok2 mak andak~

lame2 die blaja...msti bleh jdi pro bab2 intrnet~ hehe :)

lucky said...

haha.. ok wat.. term jek salah kn.. hoho..

QisTina said...

my mom is the worst case scenario,
she doesn't know about computer at all.
huhu..
your mak andak is quite literate.
bravo!

AyanaAsham said...

mak ndak kamu cute...hehe:)

oranglidi said...

ahahaha.. ketuk? lawak a..

SasHa Lee said...

hehe..teringat aku mngajar ayah aku cmne nak guna laptop,..siap tulis lagi ayah aku..hehe.. tak ape asalkan mereka menerima technology ni..;))

iZzy aNne said...

hebat. ble dia nk buat blog lak? hehe ;D

DoDu@HaHA said...

lepas ni ajar mak ndak copy and paste..

pastu dia daa bley guna iphone..

wihuuu~~~

luth textile said...

hina depa no..
mak sy lg hebat. dari tak tau nak tutup komputer sampailah dia boleh bukak internet dan suft tgk berita. tengok video utube. hahhaa

[z@ck] said...

cerry berry..
wahahaha...klakar kan.. =P

tedi..
ko tahap gigit pala dorg x klu x dpt control sabar?? hehehe

suezensuzanna..
btol2..huhuhu..
mybe istilah tu lbih praktikal bg dorg

[z@ck] said...

adawiah.zaini..
mak ang serba boleh..
go mak cik!
hehehe

vina..
boleh la..huhuhu

sha89...
dia lg pro kt dapur..hihihi

lucky..
ok la 2 untuk usia macam dia..
hehehe

[z@ck] said...
This comment has been removed by the author.
[z@ck] said...

qistina..
teach her..nnt ley la dia chat ngn tina once u da ad kt NZ..heheh

AyanaAsham..
tengok la sapa anak sedara dia..
ahaksss!!

orang lidi..
ketuk ketuk ramadhan..
=P

[z@ck] said...

sasha lee..
itu namanya fokus ketika belajar..
hihihi

izzy anne..
ouh..berkurun lama la nak tggu dia bt blog..hahaha

dodu@haha..
xda maknanya weyh..
handphone mak cik jenab pun dia x reti guna..nikan lak i phone..heheh

luth textile..
berkat awak mngajar la tu..lpas ni soh dia publish vdeo masakan dia kt youtube ek..hihih

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger