Online users

Follower

Thursday, August 13, 2009

Keys off

Buka facebook, went through my friends's page. Rasa jealuos they got big happy family.Mine? Entahlah. Sometimes, we miss the old moment being together. Even just have dinner kat KFC pun, if pergi dengan family, feeling tu lain.Rasa cam belong to them. Tak sama kalau kita pergi sorang-sorang. Tiba-tiba rindu sangat-sangat kat mama dan abah. Rindu kat pulut ikan masin abah. Rindu kat meehoon goreng mama.(T_T)

Ok. Aku patut bersyukur because ada tok yang sanggup jaga aku lagi walaupun usianya dah dekat 80 tahun.Tak boleh salahkan dia kalau aku tak merasa kasih sayang. Dia pun dah tua. Tak boleh expect dia nak peluk cium aku tiap-tiap masa kan. Tak boleh expect dia tahu apa yang aku rasa sekarang. Tak boleh expect dia nak cium dahi aku setiap kali aku masuk tidur. Tambah pula aku ni cucu dia, bukan anak dia. Feeling nak sayang tu tak banyak macam dia sayang anak dia sendiri.Cukup lah aku ada tempat berlindung dan ada orang nak bagi aku makan minum.Kena bersyukur dengan setiap benda yang ada.

Kadang-kadang moment cam ni datang dan aku tak boleh elak.Rasa jealous dan sedih orang lain ada parents lagi.Ada tempat nak mengadu dan bermanja.Aku pula banyak pendam perasaan sorang-sorang. Bukan tak nak berkongsi dengan tok, cuma aku rasa kurang selesa.Dia pula style yang sayang tapi tak tunjuk. Memang la kuat berleter, tapi dia sayang sebenarnya.

Menangis la puas-puas Zafirah kalau itu yang buat kau rasa lega.

Keys off .

21 comments:

suezensuzanna said...

cry is a good therapy...jom jom come to my place k:)...jd adik beradik angkat:)

DoDu@HaHA said...

boleyh saya taw?? kalo kesah?

~ceRRy beRRy~ said...

ksian kamo..
bwk manyak2 sabar ek..
jaga atok elok2..

RoSe_ViOleTE said...

sabar zack...
nagisla puas2...

meh r jadi adik bradik ak...
ak xde siblings taw...huhuhu..

ALiE said...

ohh zack...
menangis la..
luah la..
jgn pendam..
walaupun bukan di tempat kamoo..
tp hati ini juga terasa tempiasnya..
so..
jgn sedih2 k..
kawan2 dlm bloggger ni sume family kamoo...

ezzaty said...

u have many cousins!
dont forget that!
we love u!

<< s| tED| >> said...

sabar zack!! setiap kejadian itu pasti ada hikmahnya!!
maaf bertanya!!
sudah lama ke ibu ayah kau x de?

akau tak dapat nak bayangkan klu aku di tempat ko!

rathiqah azmira rosli said...

menangis tu bukan tanda lemah tetapi satu jalan untuk membina kekuatan.

:)

oranglidi said...

tenang2..

Boo™ said...

biar jao mane mereka pergi,seklipon mereka tiada,kaseh syg ibu bapa sentiasa bersama kita.
:)

sha sha =) said...

=(
be strong..
aku juga punye kisah. walau beda dengan kamoo..

tc dear.

farah haris said...

zack...jgn sedih2.. kami kan ade.. =P
even xsame mcm mama dgn ayah zack.. tp kite boleh jd family..

yeah..sometimes we feel that, even ade mak ayah lgi pon, bile jauh2..rase we just dont belong to family anymore..rase terpinggir. haih. nak nanges jgk. huhu

adawiah.zaini said...

;(

KyKiske said...
This comment has been removed by the author.
KyKiske said...

always be here for you zack..

QisTina said...

don't be upset,
you still got friends around you.
remember,
friends make the world goes round!!

amoi said...

kamu buat saye nanges juga..
huuu..huuu.. =(

sy stuju dgn farah...sy rse mcm tu la farah..sedey taw..

sy ngaku..sy pon byk pendam..mmg hurt.

but just so u know..u hav us..ur friends!

xoxo

silly milly said...

zack...
jgn sedih2 tau...
everybody is here for u...
meh la jln perlis...
lepak umah azu ka...
fam azu jns x kesah...
:)
sbb adk bradik sikit...
u r welcome anytime tau...

The Confession Of An Adventurer said...

bnykkn bersabar k firah
kami sume ada
we r ur family
everytime u need....

k...

Att Ashburn said...

sabar ye zack. Allah uji hamba dia macam2..ini ujian utk zack..utk org laen mgkn ade lg teruk.. jd kuatkan semangat n iman eh..

forever friend..
btw, halal la yg ckp "bodoh" tu haha

Arteta said...

Sbr k
kuatkan semangat hang
rmi org kesayangan hg ada kat sekeliling
adik2 ada ag blh ubt rndu 2
mmbr2 jadi teman wktu hg susah
sabar ya Zack...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger