Online users

Follower

Wednesday, August 19, 2009

Pray the best for him.

Zul called and asked about matriculation things.

Zul : Abang nak pilih matrik ni. So far, abang pilih matrik Melaka and Kedah. Akak rasa macam mana?

Aku : Erm.Pasai pa pi pilih sampai ke Melaka?

Zul: Sebab kawan-kawan kata situ baguih. Sebab tu nak choose tu as 1st choice.

Aku : Erm.Matrik mana pun sama ja.Tak dak beza pun. Ang nak pilih dekat ka nak pilih baguih?

Zul: Mana la abang tau. (Gelak)

Aku: Ish..gelak pulak dia. Aduuiihh. Awat tak amik matrik Penang? Situ pun baguih gak. Dekat pun dekat. Duk pi jauh-jauh sangat nanti susah ang balik. Nak balik kampung, tiket mahai.Baik pilih yang dekat-dekat.

Zul: Erm.Bih tu macam mana ni?

Aku: Akak pun tak tau nak cakap.Ikut ang la.Mana ang rasa seronok nak pi.Kalau ang nak merasa duk tempat orang, ang pilih la jauh-jauh. Kalau rasa nak senang, pilih la dekat-dekat sini ja.

Zul: Ok.

Aku : Nanti akak call ang lain. Nak tanya kawan akak tengok.

Zul : Cepat sikit naa.Tengah queue nak isi form ni.

Aku: (Hampeh betul.Nak isi baru hegeh-hegeh nak tanya.Tsk)

At last aku make up my mind suruh dia ambil matrik Melaka, Pulau Pinang and Kulim. Betul kot decision aku kali ni.Dia pun dah buntu nak pilih mana satu. Tak tahu pula aku yang matrik Melaka tu one of the best matrik in Malaysia. Tsk. Duk ingat semua sama je. Biarlah dia merasa tempat orang. Jangan ikut akak dia ni. Dari kecil sampai ke tua duk terperap kat Kedah ja. (T_T)

Aku tak rasa dia akan masuk matrik because instinct aku kuat mengatakan dia dapat fast track.Apa-apa pun baik isi je. In case tak dapat mana-mana tawaran, ada juga backup kan.Pray the best for him.

p/s : To Jas, thanks for the edited pic. Nice of you to make me one. =)

27 comments:

Just Me said...

Huhu...thanks... anyway, i pickup the best one (posing) hehe

neesa_jun said...

insyaAllah..semuga zul dapat matrik yang diapplynyer...xnak apply matrik changlun??heheheh...

me|an!s fufu|al!Ce said...

haha.. adek ak sma umoq ngn adek ank.. dia minx matrik pelis..kedah..penang ja..

dia 2 anak mnja...
hohohoho......

ak stuju2.. suma mtrik sma ja p0n~~
mtrik ak ley dpt top rank bio n fizik.. ok r 2.. sbb da ak kot.. wawaw

ekyndelisya said...

aku mintak matrik johor dapat perak pasai pa eyh.
xde dlm list pon.

bongek.
sekangkang kera dari rumah aku.
T_T

btw, perak pon one of the best :P

ciare (^_^)v said...

yup. matrik mana2 pon same je silibusnye.

ciare matrik penang :)

ber_uwang said...

penang ada nasik kandar
melaka ada belacan
pilih mana suke

silly milly said...

ari tue azu p matrik changlun...
adik kwn azu kt sana...
dia kata latest pnya matrik changlun one of the top matricualtion colleges la jugak...
tatau la...
tp x pa...
kt mana pon kalo dia bleh strive dia msti berjaya pnya....

suezensuzanna said...

all the best for him:)

ChePah said...

adik ang mcm adik aku..dh suntuk baru nk tanya pndpt akak..pastu aku jd gelong jap pikir..huhu..nway all the best for him lahh

DilOt said...

mana-mana matrik sama je..

yang tak sama pelajar nye..nak belajr ke tak...

dilot matrik johor...pioneer..hehe...

<< s| tED| >> said...

jauh perjalanan luas pandangan..
wish good luck for him!

ini q i L L said...

sume matrik pn sme
dri sndr yg kene adaptable kn
;)

...aRa... said...

lama xdnga cta psl zul...kim slam kt dia nnt k??
insyaAllah he will get the best n right place....:)

RoSe_ViOleTE said...

stuju2~~
mne2 matrix pn bagus...

huhu...kte dlu matrix pahang..
de ikan patin masak cili api..
sodappp...hehehehe;p

adawiah.zaini said...

kmpp gemilang! hehe

[z@ck] said...

Justme..
lepas ni bley la suh edit gmbr lg ek..hahaha..

neesa_jun..
erm..zack dulu matrik changloon..bley tahan la kt situ..tp dia yg tamau..zack pn prefer dia g jauh skit..x mencabar la plak dekat sgt..hahaha

anis..
perasan plak ang..adik ang kat mana skang?

[z@ck] said...

ekyndelisya..
dia tau la 2 ang x ley duk jauh2 ngn family..hahaha..manja..

ciare..
matrik penang ke..hehehe..best sbb mtrik tu tepi highway..wakakaka

ber_uwang..
dua2 pn sdap..cm na ek..?

[z@ck] said...

sillymilly..
tiba2 rs bangga jd ex matrik changlun..hahaha...

suezensuzanna..
thanks! =P

ChePah..
adik ang kat mana la ni?

[z@ck] said...

Dilot..
kawan I cakap matrik johor pun hebat gak kan..

tedi..
betul2..jauh pemandangan luas pemandangan..ley soh dia cari awek belah2 sana skali..hahaha..

iniqill..
yup..nsb bek zul yg style ringan mulut..kalau x..ssah nak bt kawan kt tmpt org..huhuh

[z@ck] said...

..ara..
ok..nnt km kim slm kt dia naa.. =)

Rose_Violete..
xda maknanya wak..zul x makan sebarang ikan..ikan masin je dia makan..heheh..

adawiah.zaini..
aku soh dia apply KMPP gak..sbb dekat n nmpk tmpat tu cam gempak je..hihiih

Boo™ said...

yg pntg blaja.

Luth Textile said...

tak kesah la kot,
asalkan dia mau pegi ja,
org laki neh campak ja mana2 pon, dia ttp leh hidop fira

DeVoTeD LiLy said...

weyh,..
mtrx penang best...
hahah..

Silverleaf said...

matrix?....macm cite matrix?...hehe

just me said...

ak pernah matrix mlaka..if adek ko nak kemudahan yg ok..better lagi mtrix laen coz mtrix mlaka agak lama..tp pada ak best je dok mtrix mlaka...all da best 4 ur brother!

LaLa said...

aku ex matrik penang, masa tu penang the best matrik. skang dah jatuh kut tsk tsk

sha89 said...

gud luck utk Zul...matrik mane2 pun sama je...yg pntg die study elok2 k :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger