Online users

Follower

Saturday, August 29, 2009

Seronok dengar good news ni.

Sudah selamat sampai di bumi Sungai Petani ini. Hujan lebat mengiringi ketibaan aku. Bbbrrrr..Sejuk.

Seminggu lebih dekat rumah, hubungan kekeluargaan makin rapat. Soalnya aku jarang nak bersembang dengan tok melainkan benda tu penting untuk diperkatakan. Tapi, cuti kali ni, aku lebih banyak bersembang dengan dia tambah-tambah time nak masak untuk berbuka. Aku ringankan mulut tanya nak buat apa dan berjaya suarakan pasal duit visa 1500 hengget tu. Selamat dia tak pot pet sebab dia dah agak dah nak kena pakai banyak duit untuk fly.Bila dia hulur duit untuk beli baju raya, aku tolak. Tak sampai hati nak ambil. Adess.Lepas tu menyesal tak sudah. (T_T) Selagi aku mampu tanggung kos hidup guna duit elaun, aku tak nak minta dekat dia. Biarlah dia simpan pahagian aku untuk pakai time nak fly nanti.

Hari ni banyak pula message masuk dari kawan-kawan. Mai balik Malaysia nak ajak keluar tapi aku dah ada kat SP. Huhu. Faiz text tanya khabar. Ni memang aku terkejut. Pasal aku dah lama tak contact dia. Nasib bek sekarang bulan puasa. Tak nak gaduh-gaduh. Layankan aje. Aimi pula YM ajak buka puasa sekali dengan few friends from MRSM Kulim esok. Ni memang aku tak boleh insist la pasal Capoi and Faten dah nak fly after raya. Nak jumpa for the last time. Memang ada plan nak jumpa dorang since dulu lagi. Dah alang-alang invitation datang, join sajork.

And aku dengar khabar my cousin yang nun di IPDA tu nak bertunang before fly. Betul ke yang? Hehehe. Happy for you. =)

Seronok dengar good news ni. Aku pun tumpang happy juga.

Ok lah. Dah beku duduk dalam cc ni. Type kat keyboard pun terkeeeetaaarrr-ketaarrrr..Bye!

16 comments:

iza iziana hasan said...

tumpang seronok tunang u nak bertunang =)

Att Ashburn said...

bkn zack yg nk bertunang..cousin die huhu.. uih zack smpi sudah di SP..awat duk kat cc..internet maktab x jln eh..assignment cmne..haha, hampehla att ni tnye assignments lak..

alhamdulillah dpt cucu baik cm zack..att pun x sampai ati nk amik duit dr atuk nenek..hehe..slgi mampu, tolaklah..tp duit raya kene amik haha..

kojah said...

sy juge tompang gembira =)

Boo™ said...

sounds good :D

widda_me said...

aku pun nk tunang dah....mgu dpan...tp calon xde

oranglidi said...

smangat betul menaip sambil berketar2. haha..

banyak cite lu semenjak kepulangan ke kampung.

<< s| tED| >> said...

Alhamdulillah.. dah selamat sampai.. eh eh.. nak fly ke mana ni> kenapa aku tak tahu...??
sob sob sob.. jangan tinggal daku!!

joegrimjow said...

nak betunang jugak...
tapi...
dengan sapa?
waaa

Monkey D Luffy said...

jom ler dating memandangkan ko dah kat mesia ni

lalala

DoDu@HaHA said...

buat laa kenduri!!! suh spupu ko wat knduri!!!

aku berminat utk datang makan!

[z@ck] said...

iza iziana..
hehehe..thanks.. =)

Att Ashburn..
wooohh..itu mesti..duit raya satu kewajiban..hehehe

kojah..
hehehe..kojah lak bila nak bertunang.. =)

[z@ck] said...

Boo..
yeah baby..! =)

widda_me..
pas2 bertunang ngn sapa klu x da calon..hahha..ngarut la ang ni hasma..

orang lidi..
ye ke..maybe la..b4 dis jrg nk bercerita coz x da la interesting sgt family story ak..so so je..

[z@ck] said...

tedi..
fly g NZ tedi..
tp bukan thun ni..next Feb..
god willing..

joegrimjow..
ala..joe..ko kenyit mata je rmi yg cair..
hehehe

monkey d luffy..
jom...orait...
hahahah

Dodu@Haha..
ko kena request kt dia sndiri la weyh..hihihi

aty said...

zack!!!!
who told u that?
tokcik?chumi?cikman?tehwa?longda?hariz?or hannah?
omg!
shhhh!
hahaha..
*blushing2..

[z@ck] said...

aty..
hahahahaha..
kebetulan g umah depa..
depa pn habaq..tahniah!!
=)

aty said...

trima kaseh..
ala..bru nk surprise..
hehe..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger