Online users

Follower

Sunday, September 13, 2009

Ayat cover

(Credit to ohartis.com for the pic)

Rasa macam annoying gila bila ada artis yang dah terkantoi, terkulat-kulat nak cover balik diri sendiri. Bila gambar seksi kau terkantoi dekat internet, video seks kau tersebar, gambar kau teguk arak dan peluk cium berpuluh-puluh lelaki,berkepit macam chopstick baru beli, mulalah gelabah ayam nak buat ayat cover.

"Oh.Itu masa silam saya.Sekarang saya dah berubah.Pencarian tuut tuut telah banyak merubah cara hidup saya"

Dan dan merubah. Kalau tak terkantoi, maybe tak ada keluar statement macam tu kan. Hahaha.Lawak betul lah.

"Orang tak ada hak nak judge lifestyle saya. Apa yang saya bawa dekat tv tak semestinya perwatakan saya di luar."

Ada yang defend diri sendiri. Tetap berkeras yang perkara-perkara itu adalah normal. Just for fun. Teguk dua tiga kali je pun. Hilang stress. Dan terus keluar statement jangan sibuk jaga tepi kain orang. Come on la. Once kau dah popular, kau tak boleh lari dari jadi public figure. Kemana je kau pergi, kau akan jadi perhatian. Ada yang ambil kau jadi role model. Maybe dorang adore cara kau dress up and what so ever. Bila kau buat kerja tak elok sikit, orang akan mula pandang rendah kat kau. Malu la sikit.

(Credit to ohartis.com for the pic)

" Saya mengaku itu gambar saya. Saya menyesal atas perbuatan saya itu"

Sob sob sob. Ha. Yang ini berjenis la sikit. Mengaku yang kau salah. Bagus. At least kau boleh sedar yang dunia hiburan ni bukan setakat menyanyi, berlakon je tapi maruah diri kau kena jaga juga. Pembawakan diri kau dalam kelompok masyarakat pun penting. Jangan kau ingat orang tak kenal kau kalau kau bercium mulut dalam club trang tang tang.Teettt..

Menjadi artis bukanlah senang. Kau tak boleh buat salah sikit, orang akan pot pet satu Malaysia. Normal la tu. Dah nama pun dunia hiburan.Nak tak nak kau kena confront juga benda-benda ni. Kalau kau clean, tak ada masalah. Tapi, kalau diri sendiri yang troublesome, payah la kan. Kalau rasa tak mampu nak tahan diri dari terjebak dalam masalah sosial ni, better jangan jadi artis. Jadi manusia biasa yang orang tak kan pandang dan kisah pun apa yang kau nak buat. Melainkan family dan orang terdekat je la yang nak ambil peduli pasal kau.

Moral of the story: Akhlak diri kena jaga. Kau pun dah besar, dah tahu mana satu yang haroomm dan halal. Lu pikir la sendiri.

21 comments:

QisTina said...

artis melayu memang panasss..
huhu..
dunia2..

imHepPie said...

wohh..tepuk dada tnya iman la huk3..

Att Ashburn said...

tau xpe..benci bile artis jd hipokrit

sha89 said...

hoo...sengal je jwpn masing2 kn..

biase aa nk cover line punye psl~

aku xtau ape point Gadis Melayu tu dibuat...mcm xde mkne je~

hehe dh terkutuk plak...abis phla aku~

:D

Aisya J said...

Oh Aliff Aziz. Very disappointing.

oranglidi said...

celakalah depa smua.

maruah dah xde.

mamma mia! said...

huhu

aty said...

hmm..dunia skrg..

[z@ck] said...

Qistina..
dah tak serupa melayu dah..huhu

imheppie..
iman tak kuat tak boleh bt pe gak...wuwuwu

Att Ashburn..
btol2..cakap xda pape..tup tup tak dan habis tempoh idah..dah kawin lain..adess..oh artis..

[z@ck] said...

sha89..
Gadis Melayu la sangat..tp perangai serupa western nye style dah..

Aisya J..
yup..truly disappointing..

oranglidi..
uhuhuhu..moga mereka menemui jalan yg benar..hahahahaha

[z@ck] said...

mamma mia..
awat huhu ja..xda komen ka..ahaha

aty..
dunia skarang dah macam2..

sI tEDI said...

ha ha ha ha..
itulah artis!!

[z@ck] said...

si tedi..
penuh kontroversi!

Hananeechan said...

biasala, diorang rasa selagi x berlagak cam org kafir, tak trendy..tak u2d..tp bile kantoi gelabah plak.

Softtouch [Hanim] said...

bukan artis je bkn artis pun kene jg akhlak n diri..
ala artis ayat nk cover..konon2 meyesal..padahal buat lagik

Elle JmDean said...

biasela.. nama pong ARTIS!!!
agung2kan yg WESTERN tu..
konon br la up to date.. hmmm

chop2!! yg pompuan tegok air setan tu sape z@ck??? kurang cam la.. hehehe

Fatul Akrul Ramli said...

wiwitt..
best gila tgk gmbr ni time puasa..
haha

ZARA 札拉 said...

pergh!!

pergh!!

pergh~

[z@ck] said...

Hananeechan..
rencah kehidupan artis..xsah kalau x msuk club..mungkin tiket nk jd artis, kena tau berpesta kot..huhuh

softtouch hanim
xpernah menyesal..menyesal hanya dimulut..tapi hati blum betul2 bertaubat..

Elle JM Dean..
erm..perempuan tu contestant Gadis Melayu 1st season..Jasmine namanya..

[z@ck] said...

Fatul Akrul Ramli..
ko mmg suka gdis2 cantik dan hot ni..hahaha

Zara..
pergh!!!

ayinn said...

lahh,.. nk glemer pnye pasal,..
tak western, x artis la.. kot bg dorg,..
huh! nyampes aku artis2 skg,..
yg baik pon kawen ngn org tua,..
heh!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger