Online users

Follower

Saturday, September 12, 2009

Life is complicated


Aku enggan bercerita pasal hati dan perasaan sebab benda ni kompleks. Kadang-kadang rasa sedih, kadang-kadang rasa happy. It's undefined. Lagi satu,aku perlu menjaga hati ramai pihak sampaikan hati aku sendiri tak terjaga. End up aku yang makan hati. Tsk (T_T)

Bila contact balik dengan kawan-kawan lama, soalan first yang akan di tanya " Ang dah ad pengganti ka?". Itu untuk yang tahu aku dah break. Mana yang tak tahu akan tanya " Cam na boyfriend?" . Sesungguhnya aku dah letih untuk menjawab soalan kontroversi itu. Bohong la kalau aku cakap aku tak pernah tersuka mana-mana lelaki lepas aku break kan. Perasaan untuk disayangi dan menyayangi tu akan ada walaupun sedikit. Cuma, selepas ni aku lebih berhati-hati dalam memilih pasangan. Wah. Orang cakap, berkawan biar seribu, bercinta biar satu.

Tentang Faiz pula, we're still friends. Kadang-kadang update juga pasal life masing-masing.Berkongsi cerita dan perasaan. Aku cerita pasal crush aku dan dia pun sama. Aku tak ada rasa marah or jealous bila dia cakap dia ada minat someone else. Satu kejayaan bagi aku. Hoyeh. Mungkin perasaan sayang aku pada dia dah menurun dan lebih kepada sayang seorang kawan baik. Bagus bagus.

Life is complicated. Try to make it simple. Aku malas nak fikir pasal perasaan cinta or sayang-sayang ni. Walaupun jauh di lubuk sanubari, memang terdetik juga nak ada orang baru. Tapi, susahlah.Fikir nak kenal hati budi dan start over, adooiii. Malas dan malas. Layan je semua orang dan be fair. Bukan tak usaha, aku dah letak status single kat FB pun tak ada yang masuk line. Hahahaha. Dah promote diri dekat blog pun tak ada yang masuk line, nak buat macam mana lagi. Hahahaha. Aku dah usaha ok.

Geli la bila baca balik paragraph atas ni. Kihkihkih. As if desperado nak mampus cari pakwe. Erm..bercinta lepas kahwin pun oraittt pe.Kan kan kan.

14 comments:

sha89 said...

haha adess la...xpe2 promote diri pun ok pe hehe :)

bgus2 zack....sbb ko dh move on n x pkir lg psl ex ko...kira pencapaian yg mmbanggakn tu (cehh wahh ayt aku~)

nnti ade la tu yg msuk line...ko tggu je k :)

sha89 said...

ehh 1st?

lalalal~

:)

ayinn said...

wakakaka,..
zack,.. betol2,.. dh usaha,..
yela,. kita ni sbg pompuan kdg2 segan lak nk melebih2 kan,..
dh bg 'hint' org xpaham or wat2 x phm nk wat cmne,..

huahuahua,..
sabarla,. anda tidak keseorangan,.
haha

mamma mia! said...

giler lah pomot diri! haks2! yuk kita ramai2 masuk line zack.. mamu2 bangla2 mat indon mat industan mat saleh segala jnis mat yuk kita yuk! hihi =p

sI tEDI said...

InsyaAllah.. semoga kita berjumap dengan seseorang yang dapat menyempurnakan hidup kita nanti.. :)
amin...

angahpikah said...

hahaha gigih nk carik pakwe.. ang pi NZ nt ang cr yg hdung mncung mata biru r weii.. baru cara.

jdoh akn smpai bl2.. nt ko xpyh bg hint pn prince charmg ang approach ang nye.. jgn riso..kui3

░♥si lampu neon♥░ said...

adoiiii pengganti tu akan dtg bile ia mahu dtg..jodo kat tgn tuhann

~ceRRy beRRy~ said...

aah..betul3..
bercinta lepas kawen lg best...
sayang pn makin menebal setiap hari..
(^___^)

Mr Daha said...

Ha3.. Truskan mempromote diri eh.. :P

Tp aku rasa jodoh ko kat Nz la nnti.. yela, mne taw ko g Nz nnti balik2 je bawak pakwe mat salleh encem.. pergh.. hebat2.. :D

adawiah.zaini said...

ehemmmm

oranglidi said...

kumbang bukan sehelai.

mizz saifa said...

bercinta selepas kawin??
mak saifa cakap bestt...hehe..
saifa cakap "dun want lah"..
nak gak bercinta sebelum kawin.. haha

btw.. insyaallah mesti ada yg tertarik dgn iklan utk promote diri kamoo tu.. hehe..

Att Ashburn said...

life is cmplicated..just hope life gets better eh..

afendie said...

agak2 bila kite leh couple!?.. hehe!!..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger