Online users

Follower

Sunday, September 27, 2009

raya kali ni paling happening


Bagi aku, raya kali ni paling happening sebab semua sedara dapat cuti panjang. Dekat seminggu jugalah berkampung kat titi gajah tu. Seingat aku, tahun lepas Pak Ndak terpaksa balik pagi raya pertama sebab on duty esoknya. Memang cam hampeh sikit la raya tahun lepas. Tak dapat nak lepak-lepak dengan cousin semua.Tahun ni menebus kekecewaan tahun lepas. Beraya sakan.Makan pun sakan. Berfesyen pun sakan.Tambah seronok bila Abg Emy yang study kat Jepun dah pun start kerja kat Malaysia.Bertambah meriah sikit raya kali ni.Dah start hulur duit raya bagai.Hahaha. Memang tradisi family kami bagi yang dahstart bekerja akan hulur duit raya dan tak kan dapat duit raya dari tok dah. Sungguh merugikan diri sendiri.

Generasi Hajah Saudah Wahab dari yang tua hingga ke muda.

Tok bersama cucu-cucu dan cicitnya.Tok sempoi habis.. tempek bedak sejuk.. pakai anak tudung ja raya kali ni. Tsk.

Agak terkilan juga bila teringatkan yang tahun depan aku dah tak dapat nak beraya sakan macam ni. Memang aku enjoy betul-betul cuti kali ni. Dah tak ingat nak sentuh assignment segala. Bukan selalu dapat kumpul sama-sama macam ni kan. Once a year, so spend time wisely with your loved ones. Bila kumpul macam ni baru terasa yang ikatan kekeluargaan lebih penting dari segalanya. Even tak dapat beraya dengan mama dan abah,i'm still happy because i got such suppportive aunts and uncles. Dorang treat kami macam anak sendiri and that really makes me feel touched.Buktinya, raya tahun ni baju aku supposedly sepasang je. Tapi, mak ndak dan mak su sponsor kain sorang satu untuk aku. Menjadikan total baju raya sebanyak 3 pasang. Terima kasih daun keladi.

p/s : Hidup jangan selalu demand tinggi-tinggi. Be grateful for things that you have now =)

Hidup kena enjoy. Baru seronok!

5 comments:

shinawawa eyenie said...

selamt hari raya aidilfitri..
xpe merasai raya di perantauan.

kojah said...

uwaa...family sy xda gmbr raya family bagai...

aizul said...

beb..selamat ari raya..

bukan men oren baju mak ngah tahun nih ek? ngee3x..

::[ misslily ]:: said...

amboi2..oren ye baju dia..bersilau ni kalo pakai g kals..heheh

just me said...

selamat hari raya aidilfitri..nice bju rya..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger