Online users

Follower

Monday, October 5, 2009

Act cool


A friend asks me how can I put a big smile on my face when I am actually in a deep sorrow. Susah sebenarnya menjadi Zafirah Binti Mahdzir ni. Bak kata orang, hidup tak selalunya indah,langit pula tak selalunya cerah.Bila dirundung masalah, aku juga macam insan lain. Akan berasa tertekan dan susah hati sepanjang malam memikirkan solution yang terbaik. Aku jenis yang tak berapa reti sangat nak luah pada roomate. Bukan roomate tak support, tapi ini adalah aku. Yang jenis tak mahu bebankan orang lain dengan problem aku. Pandai cari pasal, pandailah selesai sendiri. When I think I can't bear it anymore, then only I ask for my friends' help.

Untuk melepaskan geram kepada orang lain, bukanlah cara penyelesaian yang terbaik. Muhasabah diri tu dulu, baru fikir balik nak mengamuk ke apa. Life memang complicated. Kadang-kadang Tuhan bagi ujian. Kadang-kadang Tuhan bagi nikmat. Kalau hati tak kuat, boleh sakit jiwa.

Menangis is my favourite bila ada masalah ni. Sorok-sorok muka dari roomate takut dia perasan aku menangis sok sek sok sek dalam bilik. Bila nak seh hingus je, slow-slow blow nose mengadap dinding. Tak mahu dia perasan. (T_T) Tapi, sampai bila aku nak macam tu kan. Last-last surrender juga. Tadah muka depan roomate sambil seh hingus kuat-kuat.Rengah sekuat hati
(Part ni aku tambah je.Nak bagi dramatik sikit.) Wuwu bunyinya. Habis bengkak mata weyh.Dia dah gelabah dah nak buat macam mana.Aku memang buruk perangai kalau menangis ni. Macam zombi!

Jangan ingat aku tak ada masalah hanya kerana aku tak pernah tunjuk muka sedih atau menangis depan korang.Hakikatnya, setiap hari ada saja dugaan yang perlu aku tempuhi.Cuma aku tak tunjuk. Sekian saja luahan perasaan dari aku.

State sekarang : A bit moody because of someone.Tapi, tak tunjuk kat roomate. Act cool.

11 comments:

imHepPie said...

mnangis la bru lega

sI tEDI said...

menulislah. luahkan apa yg terbuku di hati.

ayinn said...

ha'a zack,..
aku stuju...
erkk,.. tetibe stuju,..hehe

xla,.. aku stuju ko luahkan kat blog neh, ni la gn nya blog,..tempat luahan perasaan,..

p/s: rasa nk luah perasaan, tp segan,..ihik2,.. (len mcm je aku neh,..ekeke)

Fatt Chin Choy said...

aku pun menangis gak
walaupun aku lelaki macho

tp itu zaman baby ler
skang x blh... sebab aku macho

suezensuzanna said...

cry...yes..betul..menangis perlu biler kiter sedih

oranglidi said...

tu gambar yang header tu kannn??

[z@ck] said...

orang lidi..
yup..a good observer.. =)

Softtouch [Hanim] said...

betul tu zack kdg2 ade yg kita xboleh nk luahkan wpun ngan kwn sendiri/roomate..akak dulu pun xkan bg taunroomate..takut plak ade kwn yg jaja cite kite kat org lain..kata kwn rapat/baik tp buka aib blakang kita..

btul kata tedi, menulislah...

~ceRRy beRRy~ said...

sama la kita zack...
ifa pn suke pendam je sorang2..
bile rasa x tahan sgt baru cerita kat akak sndiri..
jarang cite kat kawan..
sbb ngan kawan asyik weng2 je keje kami..hik2..

oranglidi said...

hehe.. terharu nya lu reply komen wa. hahaha.

Luth Textile said...

ermm... sabar je..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger