Online users

Follower

Tuesday, October 6, 2009

Kulit ayam goreng


Siapa suka makan kulit ayam angkat tangan! Boleh satu geng dengan aku.

Selain daripada suka makan kepala ikan, lagi satu ketagihan aku ialah kulit ayam goreng. Ni memang all time favourite. Kak Awa cakap time aku kecil-kecil dulu, arwah mama sanggup pergi jumpa apek tokey ayam kat belakang market untuk minta kulit ayam satu plastik. Sebab nak jamu anak dia ni. Hahaha.Seee...betapa obsesnya aku terhadap kulit ayam goreng. Lagi sorang geng gila kulit ayam ni Ekyn. Depa cakap tak elok makan kulit ayam ni. Boleh jadi breast cancer.Banyak kolesterol, boleh jadi gemuk, bla bla bla. Tak puas hati betul aku.Makan itu tak boleh, makan ini tak boleh. Semua bahaya. Whatever it is aku still pencinta kulit ayam goreng.

Kalau aku yang besiang ayam, selagi boleh aku takkan buang kulit kat part paha, wing dan thigh.Kalau nampak kat tok, sure la dia hingaq satu rumah. Cakap aku tak reti besiang ayam semua sebab tak buang kulit. Rasa bogel la pula ayam tu kalau kita buang kulit kan.Tak menarik. Kalau bab goreng pula, hentam letak garam dan kunyit satu kampit. Bagi colour dia kuning terang.Presentation harus tip top.Bila goreng, makan................darah terus naik.Masin...

Potensi untuk menghidap penyakit kronik di usia muda adalah sangat tinggi. Salahkan diri sendiri. (T________T)

14 comments:

imHepPie said...

geng la kita..haha..

tpi xpela ko x gmook..cam aku nih da la gmook addicted lak tuh..

Akmal Hakim said...

bestnye ayam goreng.. boleh jadi geng upin n ipin ni ;))

♥chentaMAYA™ said...

aku suka kulit ayymmmm~

paan said...

suka la jugak...tapi control...huhu..

oranglidi said...

wa suke ayam goreng masak madu.

kulit pun suka. haha.

wat besdey utk lu? jauh la plak. haha.

[z@ck] said...

imheppie..
nmpk je kurus..tp sebenarnya gemuk..huhuhu

akmal hakim..
hahaha..betol3x

chenta maya..
wah..geng la kita..

paan..
ak x da control2..bantai makan je..hahaha

oranglidi..
manis2 ni gua x bley p sgt..klu masin gua bley than lg...hahaha..x kira la..jauh or dekat bukan penghalang ok.. =P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kulit ayam yang di goreng adalah mabeles kan..tapi tue la..hat berpenyakit tue la yang bawa penyakit tue..

[z@ck] said...

purplelicious..
tau x pa..huhuhu..

Softtouch [Hanim] said...

tp kalu masak kat umah mmg akak buanglah tp tgk mcm mana tp kalu makan kfc yg ade kulit lah lg syiok kan..he he he...

ekyndelisya said...

aku suka kulit ayam kfc spicy la weh
hahahaha

kantoi.
tak elok.bertahun dah tak makan.

T_T

isk isk isk

nehi3

health comes first

[z@ck] said...

soft touch hanim..
tp klu di pikir secara logik, kulit ayam kfc lagi banyak kolesterol..sbb da campur dengan minyak yang bergelen2..hehehe

ekyndelisya..
ang da stop makan kulit ayam ka? bagus la ang da ada kesedaran.aku lum lg..hahaha

sI tEDI said...

ayam kampung ok lagi zack.. jgn ayam bando..
ayamkampung goreng garing jek..

Fatt Chin Choy said...

macam keropok jer kan

oranglidi said...

hhahahha. masin2 kang darah tinggi lak. haha.

jauhlah penghalang!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger