Online users

Follower

Monday, October 26, 2009

Bola-Bola Api

Jelas antara lelaki dan perempuan ada bezanya.Selain dari physical appearance, personal liking juga berbeza.

Bila sebut bola, konfirm terbayang lelaki. Bak kata abang wiring lampu-toilet-hostel-yang tak-siap-siap-lagi-sampai-sebulan-aku-mandi-dalam gelap, lelaki dan bola tak dapat dipisahkan. Tanya la mana-mana lelaki pun, mesti dorang ada favourite club. Manchester United, Liverpool, Arsenal dsb. Jarang la jumpa lelaki yang tak suka bola ni. Kalau bukan bola sepak, bola sepak takraw. Tak pun bola keranjang. Bola juga tu!

Faktor yang menyebabkan pergaduhan kecil dalam hubungan cinta antara merpati dua sejoli juga kerana bola. Mana taknya. Si lelaki lepak Nashmir tengok bola sampai 3-4pagi, si perempuan pula ajak message. Tapi, bila dah lepak dengan member sambil lawan sorak team mana score goal paling banyak, sudah lupa sama awek. Awek pula mula la merajuk. Cakap tak sayang , you don't have time for me. Asyik dengan bola dia je! Makan, tidur, mandi pun dengan bola. I merajuk la dengan you! You sayang mana lagi? Bola ke I? Ha..haru korang nak menjawab kalau awek tanya macam ni. Jawab tak, kang minta clash. Jawab syg, 24/7 kena pegang hp, keluar dating dsb.

Rembat gambar member yang pakai jersey num 5 tu. Ehehe. Nak letak gambar sendiri, tak ada maknanya nak beraksi macam ni.

Ada juga perempuan yang fanatik bola. Aku? Setakat ada favourite club je. Tak koser aku nak tunggu sampai ke pagi buta mengadap tv sorang-sorang. Maybe kalau ada kawan, syok la kot nak melayan bola ni. Seorang teman lama ku memang fanatik sangat-sangat dengan bola. Nama dia Hanis. Otak memang genius. Asyik baca Conan je every free time. Mengadap buku ilmiah jarang sekali. Tapi, result gempak beb. 4 flat kat MRSM dulu! Mana nak dapat macam tu kalau asyik mengadap satu container komik Conan kan? Dia ni kau sebut je lah nama player bola kat dunia ni. Semua dia tahu. Scoreboard time FIFA dulu dia hafal. Setiap match FIFA dia akan turun tengok live dekat Dataran Hijau. Tercongok sorang-sorang dia perempuan dekat situ. Dia tak peduli pun lelaki nak cakap apa.Memang respek la.Siap boleh berdebat lagi dengan kaum lelaki pasal bola ni.Hebat-hebat. Nak jumpa macam ni tak ramai. Siapa cakap perempuan tak boleh suka bola?

Jangan sesekali men down grade kan perempuan yang fanatik dengan bola. Alasan tak feminin la kalau perempuan suka bola..dah lapuk. Zaman sekarang ni lelaki pun dah mula suka pink. Kami tak bising pun. Lelaki yang suka tengok Akademi Fantasia kami tak cakap pape pun. Bhahahaha. So, masing-masing ada hak nak suka apa-apa pun. Jangan sebab fikiran yang konservatif mengehadkan interest anda.

Apasal Man U boleh kalah dengan Liverpool ni? Tsk.

Suddenly teringat lagu Bola-Bola Api by Nana and Achik Spin. Hahaha.

7 comments:

joegrimjow said...

sebab liverpool hebat!

sI tEDI said...

aku memang tak minat bola..
:)

makan tidur mandi ku sempurna tanpa bola.
hehehehehehe

oranglidi said...

lagu bola2 api tu mmang best.

[Miss Eriqa] said...

hahaha...
rileks ar zack..
aku pun bengang gak mu kalah..

Pais Chaos said...

yeayyyy..liverpool menang!!!! bila la man u nak menang lwn liverpool utuk tahun ni??? haha

Mr Daha said...

Err... salah ke kalo lelaki tengok AF?? macam xkena je argument tu. ha3..

xleh blah ayat first "Bila sebut bola, konfirm terbayang lelaki" sound funny.. ha3 :P

[z@ck] said...

joegrimjow..
ye ke hebat? ahaha

si tedi..
ko minat kucing je kan.. =)

oranglidi..
dulu aku selalu nyanyi lagu tu time mandi..ahahaha

miss eriqa..
ehehe..saje je nak provoke org..hahaha

pais chaos...
tgok la..ujung tahun ni ke..saje je kasi chance kt liv..hehehe

Mr Daha..
erk..ko fikir benda lain ek..eeeuuwww..hahahah

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger