Online users

Follower

Monday, October 26, 2009

Syukur sebab dah kena campak.

One message received.

I think i might be getting c.pox la kak..any tips for me to prevent it from becoming worse?

Hoh. Dia dah mula gelabah dah. Tahun lepas aku yang kena. Tahun ni turn dia pula. Hairan juga kami adik beradik tak pernah kena chicken pox lagi. Selalu time budak-budak, dah naik c.pox ni.Agak degil la badan kami ni. Dah tua bangka baru nak keluar.Orang kedah cakap ketegaq.

Seksa kena time besar ni. Lagi sakit time dia tengah berair dan membesar. Tak boleh tersentuh sikit,takut pecah. Sampai sekarang still ada lagi kesan campak dekat badan aku.Orang tua-tua pesan, lepas dah sembuh dari campak, kena mandi air bedak sejuk. Itu sebagai prevention dari campak tu naik lagi la. Aku tak buat pun. Jadi malas nak buat sebab dah besar gajah, nak suruh tok mandikan air bedak sejuk. Hoh. Jadah apa.(tak reti nak manja-manja dengan tok)

Time campak, makan nasi dengan sup kosong ja. Memang tak bahagia la hidup. 2 minggu terpaksa berpantang.Mujur la aku yang jenis tak berkira sangat bab makan ni.Sepanjang dikuarantin dalam bilik, aku rasa macam banduan. Nak keluar pun tengok line clear ke tak. Takut berjangkit dekat budak aras pula.Nasib baik roomate dah pernah kena.Tu pun dia macam takut-takut nak dekat dengan aku. Bhahahaha. Macam nampak hantu biji buah kedondong.

Syukur sebab dah kena campak. Dulu duk minta sangat kena campak cepat-cepat, memang dia bagi on the right time la. Time final exam. Terbaik punya. Pergi jawab exam pun kena asing dari kawan-kawan. Heaven gila sebab kipas dalam kelas aku yang punya. Jawab exam pun macam jawab soalan biasa sebab pengawas tak ada. Nak tiru boleh je.Tapi I baik tau.Jujur.Hahaha. Nasib baik pass. Dugaan dugaan.

8 comments:

sI tEDI said...

aku kena ciken pop masa tingkatan 2:)

satu asrama kena..

Fatt Chin Choy said...

time kena memang hilang segala kecomelan kan

haha

oranglidi said...

ingatkan kna campak ke mane tadi.. ciss.

Pais Chaos said...

jauh kan diri!!!

iza iziana hasan said...

tersangat la seksa bila kena demam campak...
sakit woooooo ;P

[z@ck] said...

si tedi..
tahniah..ko berjaya membawa virus ayam di asrama ko..aahaha

Fatt Chin Choy..
btol2..huhuhu..skarang da comel balik da..ahahaha

oranglidi..
ye..ayat tu ambiguity sedikit..hehehe

pais chaos..
ak da kena la bro..mari dekatkan diri..heheh

iza iziana..
betul2..sangatlah letih dan tidak bermaya..

[Miss Eriqa] said...

huhu...
zack..
aku kena campak masa baby lagi..
mama aku kata..
punya payah nak jaga aku..
hope2 lepas ni tak kena lagi sekali..

[z@ck] said...

Miss Eriqa..
bgus gila ko kena time kecik..xde la berparut sana sini..hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger