Online users

Follower

Saturday, October 24, 2009

boleh own DSLR sendiri

Penulis sibuk membaca buku sampai tak sempat update blog.Ok. Tipu. Kalau boleh tiap-tiap masa nak ngadap blog dan update, tapi sebab connection macam hampagas sedut habuk, terbantut niat itu. Jadi, nak tak nak kena la ngadap buku tebal-tebal tu.

Bila otak tak mampu lagi menahan bebanan bertan-tan input yang digasak masuk dalam masa 3 jam, tangan mula meraba-raba software photoscape.

Bakat melukis memang ada since kecil lagi. Tapi saja tak nak tunjuk. Kahkahkah.
(Pegang kamera pun tak betul..Tsk)

Apa yang tertulis disitu memang benar-benar belaka. Perasaan cemburu bila nampak member-member dah boleh own DSLR sendiri. Pergi shooting merata tempat. Gambar yang dihasilkan pula memang cantik even dorang ni baru amatur je. Sekarang ni pun orang lebih prefer untuk upah amatur jd photographer event-event besar macam kahwin dan birthday party. Lebih murah dan quality gambar lebih kurang sama je dengan yang pro.

Dah suruh Nora tolong survey harga DSLR kat Jepun tu. Orang cakap harga lagi murah. Tapi, tak tahu lah betul ke tak. Just survey je. Nak beli tu, nanti kot. Once dah kerja.

Mr Marcello, aku admire cara kau handle DSLR kau..Terbaik punya!

15 comments:

♥ladykiki♥ said...

saya pun nak... dslr

oranglidi said...

wahhahahah!

wa pn tringin gak... pegi event2, bawak dslr gantung kat leher.. nampak cool je. haha.

skang ni kamera runcit2 je dulu. x brkemampuan den nak beli arge beribu ribus.

oranglidi said...

harini baru wa tau nama lu zafirah.

[Miss Eriqa] said...

zack..
kalau nak tumpang sekaki tolong usha kan harga dslr kat jepun tu..
rasa2 boleh tak??
hehehe..
minat jugak nak own dslr sendiri..
dah la ngidam..
asyik kekurangan bajet je..

DakLengai said...

aku nk dslr gak :'(

ZARA 札拉 said...

aku memang nak sangat woo!!

nak!

nak!

[z@ck] said...

ladykiki..
akk sll shooting..xkan xda yg offer dslr..hehehe

oranglidi..
betul..perasaan menggantung dslr di leher adalah sgt hebat! rs cm profesional gila..hahaha..yup..nama gua Zafirah

Miss Eriqa..
boleh2..nnt zack tny dia berapa hengget k.. =)

[z@ck] said...

Dak Lengai..
hoho..ko pun nak? minta kat kimomoto la sng..ehehehe..

Zara..
nak nak nak gak!! =P

DilOt said...

same dowh...dilot mmg mengidam nak dslr tu...jeles tgk org ada..pastu pict2 sume cantik giler...

sI tEDI said...

aku nak kalau ada bg free

julietANNA said...

DSLR pun memang dari dulu ada dalam wishlist anna.still tak dapat2 lagi.adoyai.haha.
nanti dah dapat tau harga dslr kt jepun tu bgtau tau!nak tau jugak ;)

Pais Chaos said...

order 15 bijik!!

farha ni said...

wey nak ka? ha mai-mai boleh try aku punya dulu walaupun lens aku dah jam.

haram J.

takpa, boleh ja guna manual.

heehe~

[z@ck] said...

Dilot..
gigit jari ja la tgok org own DSLR..huhuhu

si tedi..
ahaha..baik ati betul sapa yg nak kasi free tu..

julietAnna..
oraiitt..later i'll inform u..

Pais Chaos..
uhuhu..x mampu..

Farha ni..
lens rosak? cm na ley rosak??

aizul said...

malu laa lu puji gua mcm tuh!!! gua segan syial!! hahaha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger